Kezdőlap / Pénzügy / Hitel / Fogyasztási hitel formái

Fogyasztási hitel formái

A fogyasztási hitelek megjelenési formái szorosan igazodnak az ügyfél adott pénzügyi szükségletéhez. Nemzetközi és hazai viszonylatban jellemzően négyfajta fogyasztási hitelforma terjedt el széles körben, ezek a következők:
Személyi jellegű hitel esetében a hitelcél megjelölése nem kötelező. A hitel folyósítása készpénzben vagy számlajóváírás formájában történik, visszafizetése havonta egyenlő részletekben vagy egy összegben esedékes a futamidő végén. A kamat terhelése történhet havonta, negyedévente vagy a lejárat végén. A hitelforma magas kockázata miatt – pl. az ügyfél saját megélhetésének finanszírozására fordítja a hitel összegét – a bank jellemzően kezes vagy adótárs állítását, illetve óvadék (pl. zárolt betét, értékpapír) elhelyezését követeli meg.
A diszpo- vagy overdraft hitel a magánügyfél számlájához kapcsolódik, és elsődlegesen a pillanatnyi pénzzavar kiküszöbölésére szolgál. A hitel nagysága rendszerint az ügyfél havi nettó jövedelméhez, vagy havi rendszeres jóváírásához igazodik, így a következő hónapban esedékes jóváírás automatikusan törleszti a hitelt. A hitelkeret odaítélésénél a bank figyelembe veszi a korábbi számlamozgásokat a magánszemély összes kimenő és beérkező pénzösszegét, valamint azt, hogy van e egyéb tartozása valamely másik számláján, vagy a nevén. A számlához kapcsolódó készpénzkímélő fizetési eszköz révén a hitel hozzáférhetősége térben és időben kiterjeszthető, így a szolgáltatás kiválóan alkalmas arra, hogy az ügyfélkapcsolatokat szorosabbá fűzze.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gyorshitel

Gyorshitel igénylésére akkor van szükségünk, ha sürgősen pénzhez szeretnénk jutni, ám erre nincs más mód, …

Leave a Reply