Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Ford módszer kialakítása

Ford módszer kialakítása

Az alvási és etetési időbeosztás az első év alatt tíz alkalommal változik meg, hogy minden kisbaba egyéni igényeihez megfelelően hozzá lehessen igazítani. Nagyon fontos, hogy figyelmesen olvasd el az etetéssel és az alvással kapcsolatos tudnivalókról szóló fejezeteket, mielőtt megpróbálnád elkezdeni alkalmazni a módszert. Az ezekben a fejezetekben található információk segíteni fognak neked abban, hogy hogyan alkalmazhatod a legjobban az időbeosztást, hogy a kisbaba nyugodt és kiegyensúlyozott legyen, jól egyen és aludjon.
A szülés után az újszülöttekre vonatkozó időbeosztást kell követned egészen addig, amíg a baba vissza nem nyeri születési súlyát, és jelét nem mutatja annak, hogy már képes hosszabb ideig meglenni etetés nélkül. Ezek után már alkalmazhatod a 2-4 hetes csecsemőkre vonatkozó első időbeosztást.
Aztán fokozatosan, ahogy a baba egyre több ideig képes nyugodtan lenni az etetések között, alkalmazhatod a következő időbeosztást. Ne aggódj, ha a csecsemő nem tudja a korának megfelelő időbeosztást követni! Ilyen esetekben maradj annál a napirendnél, amely alapján a baba nyugodt és kiegyensúlyozott, és csak akkor haladj tovább, ha már hosszabb ideig képes ébren lenni és nyugodtan meglenni az etetések közötti időben.
Az időbeosztást ha egy olyan nem újszülött korú babánál akarod elkezdeni, aki már hozzászokott az igény szerinti etetés során kialakult ritmushoz, akkor gondold át a napirendeteket, és kezdj azzal amit a baba már megszokott.
Kövesd ezt az időbeosztást egy rövid ideig, és amint a baba teljes mértékben alkalmazkodott ehhez, nyugodtan és kiegyensúlyozott, továbbá jól eszik, és alszik az adott időszakokban, akkor alkalmazhatod a következő időbeosztást, fokozatosan haladva egészen addig, míg el nem éred a baba korának megfelelő napirendet.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Téli babák ruhatára

Kardigán Ha a baba nyáron születik, akkor valószínűleg kér kardigán is elég lesz, amelyek lehetőség …

Leave a Reply