Kezdőlap / Építőipar / Lakáshitel / Forintosított lakástervek

Forintosított lakástervek

Megfelelő jövedelem és önerő megléte esetén az MKB Bank átlátható, gyors, egyénre szabott és rugalmas megoldásokat kínál a lakáscélok eléréséhez. Ráadásul a bank okostelefonokra kifejlesztett, ingyenesen letölthető új alkalmazással, az MKB Otthonkeresővel is segít ügyfeleinek a megfelelő lakás megtalálásában.
Az elmúlt évben tapasztalható megtorpanás után ismét némi élénkülés érzékelhető a lakáshitelek piacán. A pénzintézetek sorra hirdetik meg lakáshitel-akcióikat. Mire érdemes figyelni, ha valaki lakásvásárlásra szánta el magát, és az önrész mellé hitelt is szeretne felvenni?
Azzal együtt, hogy a lakosság körében a megtakarítás fontossága hangsúlyosabbá vált, a hitelfelvétel továbbra is kézenfekvő megoldás mindazoknak, akik meghatározott önerővel rendelkeznek, továbbá megfelelő jövedelemmel is bírnak.
Jelenleg a bankok kiemelt figyelmet fordítanak a körültekintő hitelbírálatra és az esetlegesen fellépő kockázatok mérlegelésére. Az sem elhanyagolandó, hogy az ügyfelek maguk is érzékeljék és számításba vegyék a rizikófaktorokat. Ezen a téren kitapintható változást hozott az elmúlt két év: az emberek megfontoltabban hozzák meg döntéseiket, figyelemebe véve az árfolyam- és kamatkockázatokat, valamint a jövedelmi korlátokat is.
Nézzük tehát az MKB Bank aktuálisan kínált lakáshitel konstrukcióját. Az MKB BUBOR Plusz Lakáshitel elsődleges előnyei: egyszerűség, átláthatóság, kedvező kamatozás. A forintalapú hitel kamata az első évben 7,77 százalék (THM: 10,36 százalék), ezt követően pedig meghatározott referenciahozam (BUBOR: budapesti bankközi kamatláb) alakítja. Mivel a konstrukció forintalapú, árfolyamkockázattal nem kell számolni. Legyen szó új vagy használt lakóingatlan, valamint lakótelek vásárlásáról, építésről, felújításról, bővítésről vagy korszerűsítésről, minden ügyfél kiválaszthatja a számára leginkább testre szabott megoldást.
Ugyanez a bank segítséget nyújt az ingatlankeresésben, kiválasztásban, és megkönnyíti a vásárlás menetét is. Erre szolgál az MKB Otthonkereső mobilalkalmazás. Az ingyenes iPhone programmal, illetve Android-alkalmazással egyszerűen letölthetők az ingatlan.com honlapon szereplő lakások adatlapjai. A program olyan tudnivalókat és fontos kérdéseket is tartalmaz, , amelyekkel ingatlanvásárlás előtt mindenképpen érdemes foglalkozni. A fizetendő illeték mértéke is pillanatok alatt kiszámítható, ráadásul a program arra is kínál lehetőséget, hogy az ügyfél lakáshitel vagy biztosítás igénylése esetén kapcsolatba lépjen a bank szakértőivel.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lakásvásárlási hitel

A lakásvásárlási hitel az egyik legnagyobb hitel konstrukció. Amivel nagyon sokan éltek az elmúlt években …

Leave a Reply