Kezdőlap / Divat-szépség / A tökéletes francia manikűr

A tökéletes francia manikűr

A francia manikűr a mai napig a manikűröző vagy manikűröztető hölgyek egyik kedvence, akár a klasszikus, letisztult változatról, akár a modernebb, érdekes színekkel vagy díszekkel, kövekkel, virágokkal feldobott változatról beszélünk. Azonban ha kezdők vagyunk a manikűrözésben, ajánlatos a klasszikus változat elkészítésével kezdenünk – ennek egyszerű, könnyen követhető lépéseit pedig az alábbi cikkből meg is ismerhetjük.
A klasszikus francia manikűr esetén a köröm hegyét fehérre, a köröm többi részét pedig egy többé-kevésbé áttetsző rózsaszínes, bézses színre festjük. Gyakran találkozhatunk az üzletekben francia manikűr készlettel, de természetesen nem kötelező ezeket használnunk. A két lakkon kívül csak egy alapozó- és egy fedőlakkra lesz szükségünk.
Lakkozás előtt – mint mindig – kenjünk fel egy megbízható alapozólakkot.
A francia manikűrt a fehér körömvég elkészítésével kezdjük. Ha nem vagyunk biztosak a kézügyességünkben, vásárolhatunk sablonokat is, amelyeket a körmünk végére ragaszthatunk, megkönnyítve a fehér rész elkészítését, idővel azonban akár szabad kézzel is meghúzhatjuk a fehér vonalat. Vannak olyan fehér körömlakkok, amelyek vékonyabb, tusszerű ecsettel rendelkeznek, amely megkönnyíti a vékony vonal meghúzását. Ha megszáradt a fehér lakkozás, következhet a másik szín, amelyet a köröm teljes hosszára vigyünk fel, ha szükséges, két rétegben. Manikűrünket mindig egy megfelelő, jó minőségű fedőlakkal zárjuk – ez segít abban, hogy sokáig gyönyörködhessünk a szép körmeinkben.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás