Kezdőlap / A(z) 1/4+liter+tej+hány+dl fórumtémák: (page 57)

A(z) 1/4+liter+tej+hány+dl fórumhoz témák:


Milyen a jó kelt tészta?

...felhasználunk szoba-hőmérsékletű legyen. Először felfuttatjuk az élesztőt, vagyis a meglangyosított tejben kevés cukor hozzáadásával feloldjuk az élesztőt. Amikor a tej felszínére jön az élesztő, hozzákeverjük a többi alkotórészt: az olvasztott...

Érdekel a cikk folytatása? »

A zsírban oldódó vitaminok

...következők: gabonafélék, száraztészták, sajtot-túrót tartalmazó ételek, vaj és margarin, húsok, , máj, tej és tojás. Az elmúlt időszakban kialakult úgynevezett alternatív vitaminszemlélet is. A D-vitamin esetében egy kalciferol gyűjtőnévvel élünk,...

Érdekel a cikk folytatása? »

B2, a szépségvitamin

...a tojás, a tej. Nagyobb mennyiségben található a dióban, mandulában, pisztáciában, mustármagban, a teljes gabonákban. Átlagos táplálkozással nem biztos, hogy elegendő B2-vitamint tudunk szervezetünkbe juttatni, hacsak nem fogyasztunk tejterméket bőségesen....

Érdekel a cikk folytatása? »

Béta-karotin

...az összes zöld növényben (például a salátában, spenótban), valamint a sárgadinnyében, a sárgarépában, a sárgabarackban, a sütőtökben, kelkáposztában is. Ezen kívül a tej, a tojás és a máj is jelentős...

Érdekel a cikk folytatása? »

D-vitamin

...vitamin, amely a vékonybélen keresztül szívódik fel. A provitamin természetes forrásai a következők: a szardínia, a tonhal, a lazac, a hering, tehát a tengeri halak, valamint a tej és a...

Érdekel a cikk folytatása? »

Friss fórum hozzászólások