...felett pedig 1300 mg/ nap a javasolt. Mik azok az élelmiszerek, melyekben a legtöbb kalcium található? A legtöbb kalcium a tejtermékekben van, de javasolt a halak, diófélék és különböző zöldségek...
Érdekel a cikk folytatása? »A(z) fehérjedús zöldségek fórumhoz témák:
A szoptatásról
...tápszer), valamint a gyümölcsök-zöldségek adása növeli az ételallergiák kialakulásának kockázatát. Kimutatták, hogy a korán hozzátáplált korosztály, azaz a mai 20-40 év közötti generáció sokkal magasabb arányban küzd különféle ételallergia okozta...
Érdekel a cikk folytatása? »G-vitamin
...úgy gondoskodhatunk, ha sok tejterméket (tejet és sajtokat), vagy sok zöldséget fogyasztunk. Kiváltképp a hüvelyes és leveles zöldségek (spenót, saláta) tartalmaznak sok G-vitamint. Egyéb élelmiszerekben, például a tojásban, májban, gombában,...
Érdekel a cikk folytatása? »Az elhízás
Egyre inkább pszichikai okokra vezetik vissza az elhízást, és a diéta tekintetében megegyeznek abban, hogy a nyers élelmiszerek, saláták, zöldségek, a kevés zsír, nagyon kevés szénhidrát, a szénhidrát kalóriáknak fehérjével...
Érdekel a cikk folytatása? »A grill diéta
...süssük őket, így a rost tartalmuk is megmarad. Fehér kenyér helyett alufóliába csomagolt krumplit, vagy salátát együnk a hús és a zöldségek mellék. Minta étrend 1 nap Reggeli: Grillezett alma...
Érdekel a cikk folytatása? »A folsav
...a túlzott folsav bevitel csökkentheti a cink hasznosulását. A folsav legjobban a következő termékekben található meg a máj, a leveles zöldségek (különösen a spenót), a tojássárgája, a szója, a karfiol,...
Érdekel a cikk folytatása? »Lakóházkert
...öntözési feltételek mellett előállíthatók a nagyobb vízigényű, értékesebb gyümölcs- és zöldségfajok. Öntözés hiányában a vízigényes, sőt gyakran egész kis vízmennyiséget kívánó fajok, nyári másodvetésű zöldségek termesztésével ne kísérletezzünk. Ilyen pl....
Érdekel a cikk folytatása? »G-vitamin
...úgy gondoskodhatunk, ha sok tejterméket (tejet és sajtokat), vagy sok zöldséget fogyasztunk. Kiváltképp a hüvelyes és leveles zöldségek (spenót, saláta) tartalmaznak sok G-vitamint. Egyéb élelmiszerekben, például a tojásban, májban, gombában,...
Érdekel a cikk folytatása? »Pikkelysömör (Pszoriázis)
...bőségesen fogyasztót friss gyümölcsök és zöldségek, amelyek tele vannak a bőr egészségét védő tápanyagokkal. Gyógyhatású táplálékok, amelyek jótékonyan hatnak az egészséges bőr megőrzéséhez a lazac és más zsíros húsú halak....
Érdekel a cikk folytatása? »A K-vitamin szerepe a gyógyulásban
...is tartalmazza. A legjobb K-vitamin források a zöld leveles zöldségek, mint a spenót, sóska, de ide tartozik a káposzta, kelkáposzta, brokkoli, karfiol, kelbimbó is. Különösen fontos azok számára, akiknek a...
Érdekel a cikk folytatása? »