...az éhgyomorra bevett étrend kiegészítő vitamin általában sokkal hamarabb áthalad az emésztőrendszeren, ezáltal a felszívódása sem lesz megfelelő. Vitaminok esetében ismert dolog a szinergizmus jelensége. A szinergizmus azt jelenti, hogy...
Érdekel a cikk folytatása? »A(z) hol termelődik a d vitamin fórumhoz témák:
Mi a különbség a természetes és a szintetikus vitaminok között?
...természetesével, hatásuk nem teljesen ugyanaz. Az egyik legszélesebb körben fogyasztott vitamin a C-vitamin. Ennek szintetikus formája az aszkorbinsav, ami nem teljesen azonos a C-vitaminnal. A természetes C-vitaminhoz az aszkorbinsavon kívül...
Érdekel a cikk folytatása? »A vitaminok
...az éhgyomorra bevett étrend kiegészítő vitamin általában sokkal hamarabb áthalad az emésztőrendszeren, ezáltal a felszívódása sem lesz megfelelő. Vitaminok esetében ismert dolog a szinergizmus jelensége. A szinergizmus azt jelenti, hogy...
Érdekel a cikk folytatása? »A C-vitamin és a fogyás
...amit a testünk igyekszik lebontani, ebben segítenek a vitaminok. Ha ezekből nincs elég a szervezetben, akkor az úgy védekezik, hogy a káros anyagokat a zsírszövetbe raktározza. Minél több méreganyag, annál...
Érdekel a cikk folytatása? »Évszakra bontott táplálkozás
...melyek szintén jelentős vitaminkészlettel bírnak. Összel a betakarításkor, a gabona, a kukorica és a savasabb gyümölcsök kerülnek előtérbe. Ekkor történtek a disznóölések, vagyis a sertés hús fogyasztás időszakának is nevezhetjük....
Érdekel a cikk folytatása? »Eperkúra
...kívül az anyagcsere működésre is jótékony hatással van. A C-vitamin a gyümölcssavakkal és a jóddal együtt növeli a zsírégetést. Az eper káliumtartalma szabályozza a szervezet vízháztartását. A gyümölcs B-vitaminjai pedig...
Érdekel a cikk folytatása? »Majszolni való csemege
...egészen puha darabot, amit ínyével összenyomhat. Főzeléket darabosan csak akkor kapjon, ha már zápfogai vannak, amelyekkel a főzelékrészeket meg tudja őrölni. A turmixolt és a darabos ételek közötti átmenetként a...
Érdekel a cikk folytatása? »Gyógyhatású táplálékok
...a fogakban és a csontokban. A kalcium más ásványi anyagokkal együtt a csontokat alkotó fehérjerostok szilárdítja. A csontállomány fogyása a kor előrehaladtával elkerülhetetlenül bekövetkezik, de lassítható, ha sok kalciumban gazdag...
Érdekel a cikk folytatása? »A B-vitamin és a Tiamin kapcsolata
...hatása? A tiamin a szervezetben a tiamin-pirofoszfát nevű koenzim részét alkotja. Ez a koenzim nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a szénhidrátokból, zsírokból és alkoholból energiát szabadítson fel a test. A hiány jelei...
Érdekel a cikk folytatása? »A vitaminokról
...lehetnek az ingerültség, a koncentrálóképesség csökkenése, álmatlanság, depresszió, vagy étvágytalanság. A vitaminhiány rövidebb távon működésbeli zavarokat, hosszú távon betegségeket okoz. A vitaminok két nagy csoportra oszthatók: A zsírban oldódó vitaminok...
Érdekel a cikk folytatása? »