Frank Rijkaard

A labdarúgást kedvelő embereknek biztos ismert Frank Rijkaard neve, aki az elmúlt évtized egyik legszéleskörűbb és legsokoldalúbb játékosa volt klubszinten és a válogatott tagjaként is. Az Ajaxnál lett profi játékos, 19 évesen már Hollandia válogatott csapatának egyik erőssége volt. Rövid ideig Spanyolországban és Portugáliában futballozott magas szinten, majd leigazolta Olaszország és a világ egyik legjobb csapata, az AC Milan. A Milan játékosaként Rijkaard két alkalommal volt a bajnokok vetélkedésének győztese, vagyis kétszeres BEK elsőséget szerzett a Milannal. Rijkaard itt középpályásként játszott, viszont a holland válogatottként inkább a védelem tengelyében szerepelt, képességei szerint mindkét poszton megállta a helyét.
1988-ban Hollandia nyerte meg a világbajnokságot, melynek Frank Rijkaard is az oszlopos tagja volt. A Milan sikereiben továbbra is jelentős szerepe volt, viszont az 1993-as BEK döntőben a Marseilletől elszenvedett vereség után úgy döntött, hogy visszatér Hollandiába és elhagyja az olaszországi sikereinek színhelyét. Hollandiába visszatérve leigazolt az akkor világhírű játékosokkal teletűzdelt Ajax csapatához, amivel 1995-ben újonnan megnyerte a bajnokok csapatai közötti versengést. Egy ideig még játszott az Ajaxban, majd úgy döntött , hogy átadja helyét az utódoknak és befejezte a pályafutását. Frank Rijkaard korának egyik legtehetségesebb játékosa volt, a labdarúgás iránti alázata is segítette abban, hogy igen eredményes pályafutást tudjon maga után.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Wayne Rooney

Rooney a Liverpooli Croxteth-ben született 1985 októberében. Az Everton ifi csapatában kezdte pályafutását, ahol sikerekben …

Leave a Reply