Kezdőlap / Állatok / Kutya / Kutya macska barátság

Kutya macska barátság

Ősi ellenség a kutya és a macska. Hogy miért? Erre már sokan próbáltak választ adni, de talán nem is annyira fontos megtalálni rá a választ. Így van és kész.
Ami igazán fontos, az az, hogy egy kutyatulajdonos mit is tehet, ha egyszer csak macska kerül a családba. Hát.. legelőször is alaposan felkötheti az alsóneműjét. Nem lesz könnyű dolga. Kutyatulajdonosról beszélünk, tehát feltételezhető, hogy évek óta kutya gazdi, és jobb esetben ugyanazon kutya gazdija. Tehát a kutyus már nem kölyök. Ilyen esetekben akár több hónap is eltelhet, mire a két állat (de főleg a kutya) megbékél. Persze a cica is lehet morcos és idegenkedő, de abból még nincs nagy gond. Ha a nem tetszik neki a társaság odébb áll és el is van intézve a dolog. A kutyák kissé agresszívebb módját választják a nemtetszés nyilvánításnak, amiből komoly sérülés is lehet, szerencsétlenebb esetben pedig újdonsült kis cicánk el is pusztulhat. Fontos tehát, hogy megfelelő ütemben szoktassuk össze a két állatot. Ne akarjuk, hogy 2 nap elteltével összebújva szundikáljanak, mert nem fog menni. A cica zárt macskaketrecben, a kutya pórázon, így történhet az ideális első találkozás. Aztán ha megvolt a kölcsönös szimatolgatás, kis szünetet kell tartani. Legközelebb hosszabb ideig, de ugyanilyen körülmények közt találkozzon a páros. Mindig kicsit több időt töltsenek egymás mellett. Aztán a cica ketrecéből egy rongyot etetéskor lehet a kutyus edénye alá tenni, hogy evés közben érezze a szagát. Az evés kellemes élmény, ha közben érzi a cica szagát, jó eséllyel a kellemes dolgokhoz kapcsolja majd. Érdemes a kutya fekhelyére is egy kisebb cica szagú rongyot tenni. Persze nem azon kell aludjon, csak a sarokba biggyeszteni.
Aztán felváltva az egyik szabadon, a másik pórázon/ ketrecben találkozások, és ha már alábbhagynak a morgások, fújások, csak akkor engedjük közvetlenül találkozni őket, de akkor is csak felügyelettel, odafigyeléssel és rengeteg türelemmel.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alopekisz

V alakú fején óriási fülei háromszög alakúak. Erős az állkapcsa, szája elvékonyodó. Ráfeszülnek ajkai a …

Hozzászólás