Kezdőlap / Gombás betegségek / Gombák, mint fertőzések

Gombák, mint fertőzések

Mindenki az élete során elkapott valamilyen fertőzést, strandon, illemhelyen, nem megfelelő ruházat használata során, ami nagyon kínos is tud lenni. A gombás fertőzések megkeserítik életünket, amitől nagyon nehéz, illetve hosszú folyamat útján tudunk csak véglegesen megszabadulni, hisz olykor olykor visszatérnek. Fertőzések kialakulhatnak a test bármelyik pontján, de legelterjedtebb az intim- és a köröm-, lábgomba, mely nagyon kellemetlen tud lenni, nem csak magunkra nézve, hanem partnerük felé is visszataszítottság érzetet kelti. Nagyon fontos a beteg bőrfelület megfelelő kezelése, mert ki az az illető, aki egy fertőzött emberrel létesítene bármiféle kapcsolatot? Úgy gondolom senki!
Megelőzése érdekében ha strandolunk, vagy uszodában töltjük időnket, elengedhetetlen a gumi talpú papucs használata, mely megvédi lábunkat a makacs bőrfertőzésektől. Hisz kis gyermek korunkban ki nem látott öreg néniket, bácsikat gombás lábbal a meleg vizes medence körül flangálni.
Nemi betegség elkerülése végett fontos a rendszeres mindennapos tisztálkodás, és a ruházat naponta többszöri cserélése és az intim területek gyakori szellőzése. TILOS fehérneműben aludni, hisz egész nap abban vagyunk, muszáj, hogy éjszaka testünk minden pontja regenerálódjon és újult erővel kezdje a napot. Egy hasznos tanács, hogy a nyári éjszakákon akár ruházat nélkül is álomra hajthatjuk fejünket, ami után garantált, hogy ellenállóbb lesz szervezetünk és jobban véd bennünket a megbetegedésektől. Hogy ha már betegségben szenvedő, néhány jó tanács a teljes gyógyulás érdekében:
A körömgomba megszüntetése otthoni, házi praktikával ajánlom megszüntetni, melyhez csupán 2 dolog szükséges fokhagyma és ecet. A fokhagymát jól össze kell törni, és az ecetes vattával együtt a beteg felületet napi kétszer dörzsölgetni vele. Ha nem segít, mindenképp forduljunk orvoshoz, aki a körmöt leveszi, majd az egészségesen vissza fog nőni.
Ha bármilyen gombás megbetegedést észlel minél előbb forduljon szakemberhez, a teljes gyógyulás érdekében.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ismerjük fel a gombás bőrbetegségeket?

Leggyakoribb bőrgyógyászati kórképek közé tartozik. Bőrről átterjedhet a körömre és körömről is a bőrre! Általános …

Hozzászólás