Kezdőlap / Természetgyógyászat / A talp masszázsa

A talp masszázsa

A masszírozás már nagyon régóta okoz örömérzést, illetve segítséget a különféle bajok orvoslásához.
A múltban kotorászva látható, hogy még az ősi Egyiptomban is használták a masszírozást, különféle szépészeti és a gyógyítási téren is. Ha megfigyeljük magunkat, észrevehető, hogy a fájdalmainkat szinte ösztönből különféle masszírozó mozdulatokkal enyhítjük. Gondoljunk a pici babára, aki az anya finom masszírozásától szinte mindig megnyugszik.
A masszírozás viszont nem csak a testünk felső részén -váll, hát, has, fej stb.- válthat ki öröm érzését, hanem pl. a talpunkon is. A talpmasszázs nagyon sok bajra lehet gyógyír. Kiválóan alkalmazható pl. stresszoldásra, fejfájás csillapítására és akár súlyos láz csillapítására is. A talpmasszázs során a testünkben felgyülemlett méreganyagokat tudjuk eltávolítani úgy, hogy körkörös vagy más típusú masszázstechnikával nyomást gyakorlunk a talpunkon található adott szerv reflexpontjára, emiatt megindul a nyirok keringése és a szervezetünk elkezdi önmaga kipucolását. A masszírozáskor kis gömböcskéket tapasztalhatunk azoknál a zónáknál, ahol a testrészünk valamilyen problémában szenved. Ha a masszírozás már fájdalmat is kivált, akkor az a testrész szinte azonnali intézkedésért kiállt. Egyes zónák , mint pl. a máj zónája nagyon érzékeny lehet, ezt először csak néhány másodpercig szabad masszírozni, megelőzni azt a problémát, nehogy hirtelen nagy mennyiségű méreganyag szabaduljon fel. A talpmasszázs technika önmagunk számára is elsajátítható, de sokkal jobb, ha partner végzi, mert akkor könnyebben el tudunk helyezkedni, kinyújtott testünk miatt az energia is szabadabban tud áramolni.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lándzsás Útifű

Az egyik legismertebb gyógynövényünk,a lándzsás útifű-és közeli rokona a nagy levelű útifű.Bárhol megtalálható a kertekben …

Leave a Reply