Kezdőlap / Természetgyógyászat / Gyógyítás másképp

Gyógyítás másképp

A mai köztudatban kétféle természetgyógyász „létezik”. Az egyik a kuruzslóként emlegetett, természetfeletti erőket „használó” gyógyító, aki azt állítja, hogy bármiféle fizikai kontaktus nélkül képes emberek gyógyulását előidézni. Ezt a módszert, csak a pozitív visszajelzők képesek igazolni, egy földhözragadt ember számára ezek hihetetlen és elfogadhatatlan dolgok. Viszont rengeteg ilyenféle gyógyulásról hallott már a világ. Ezekről nem lehet igazán eldönteni, hogy tényleg a természetfeletti képességekkel rendelkező gyógyító „munkája”, vagy esetleg a puszta véletlen játéka. E két lehetőség mellé még harmadikként csatlakozik, az emberi tudat ereje. Ez azt jelenti, hogy sokan hisznek ebben a gyógymódban, és egy ilyen kezelés után a tudatuk erősen hiszi, hogy megtörtént a gyógyulás. Ez akár tényleges fizikai gyógyulást is előidézhet. Persze ez szintén egy hihetetlennek hangzó kijelentés.
Más részről, a kuruzslókon kívül, természetgyógyászok még a fizikai módon, viszont a megszokottól eltérő módszereket alkalmazva gyógyító személyek. Ez abban különbözik a hagyományos orvostudománytól, hogy csak természetes anyagokat, főként növényeket alkalmazva érik el a hatást, a gyógyulást. Itt nincs szó természetfeletti erőkről, csupán a korábban már beigazolódott módszerek használata idézi elő a csodával határos gyógyulást, vagy javulást. Ebbe már beletartozik a növényeken, gyógynövényeken kívül a különböző mozgáskombinációk, gyakorlatok, „tornák”, alkalmazása. Ezeket részben a gyógyító végzi a „beteg” testével, részben pedig a páciensnek kell magától megtennie, adott esetben megtanulnia, elsajátítania és többször megismételnie. Az előzőekben említett természetgyógyásztól, kuruzslótól ez nagyban eltér, hiszen ez a módszer jóval elfogadottabb a köztudatban, illetve ezen a területen nem, vagy csak ritkán fordulnak elő szemfényvesztők, csalók, akik az ember pénzéért mindenre képesek.
A természetgyógyászat összességében egy jó dolog, amit mindenkinek érdemes kipróbálnia, vagy esetleg megismernie. Azok akik nem hisznek az ilyesmiben, meglepő eredményeket tapasztalhatnak ha úgy döntenek, hogy mégis alávetik magukat egy ilyen fajta kezelésnek. A legfontosabb az egészség, és mindegy, hogy azt, hogy vagyunk képesek fenntartani, a lényeg, hogy fenntartsuk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Aromaterápia – az illatok világa

Az aromaterápia során a különféle illatok szervezetre gyakorolt jótékony hatásait fedezhetjük fel. Egyes illatok relaxációs …

Leave a Reply