Kezdőlap / Gombás betegségek / Grapefruittal a Candida tünetei ellen

Grapefruittal a Candida tünetei ellen

A belekben élő Candida gomba elszaporodása olyan tünetekhez vezethet, mint krónikus fáradékonyság, has puffadás, nemi szervi viszketés és levertség, ha azonban a fertőzés kezeletlen marad, akár irritábilis bélszindróma is kialakulhat. Bár a Candida okozta bántalmak kétségkívül a nőket érintik leggyakrabban, a betegség kialakulásának kockázata a férfiaknál is fennáll.

Mivel a Candidiasis kialakulásáért elsősorban a túlzott mennyiségű szénhidrát- és cukorfogyasztás tehető felelőssé, a betegség elleni küzdelem leghatékonyabb módja a táplálkozási szokások megváltoztatása.

A Candida-diéta összeállításakor figyelembe kell vennünk, hogy a legtöbb gyümölcs nagy mennyiségű természetes cukrot tartalmaz, így ezek fogyasztása nem enyhíteni, hanem kifejezetten erősíteni fogja a kellemetlen tüneteket. A grapefruit, a citrom és a lime azonban megfelelő választás a Candidás betegek számára: ezeket a gyümölcsöket ugyanis magas savtartalom jellemzi, így rendszeres fogyasztásuk segít a test PH-szintjének helyreállításában.

A grapefruit mag kivonatából készült gyógyhatású készítményeket érdemes óvatosan szedni, ezek ugyanis hozzáadott cukrot tartalmazhatnak, ami kifejezetten kedvezhet a Candida elszaporodásának. Bármilyen Candida-ellenes készítményt vásárolunk, érdemes ellenőriznünk a csomagolás címkéjén feltüntetett összetevőket. Törekedjünk arra, hogy minél természetesebb, toxikus összetevőktől mentes készítményeket vegyünk magunkhoz.

A grapefruit tehát immunerősítő hatásának, antioxidáns és gombaölő összetevőinek köszönhetően tökéletes kiegészítője lehet a Candidával küzdő betegek étrendjének. Egy alacsony szénhidrát- és cukortartalmú, könnyű reggelivel indítsuk a napot, amelyben egy-két szelet cukrozatlan, frissítő grapefruit is helyet kap.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ismerjük fel a gombás bőrbetegségeket?

Leggyakoribb bőrgyógyászati kórképek közé tartozik. Bőrről átterjedhet a körömre és körömről is a bőrre! Általános …

Leave a Reply