Gyereknevelés

Anyának lenni a legszebb de a legnehezebb dolog is a világon. Mikor egy nő gyerekvállaláson gondolkodik még nem is tudja mire vállalkozik. De természetesen ezt a döntést megbánni nem lehet, hiszen gyermekünk az aki színt hoz az életünkbe.
Már amikor a baba a pocakban van kialakul egy különleges kapcsolat anya és gyermeke között, melyet tudunk fokozni azzal hogy már ekkor sokat beszélgetünk vele éreztetjük hogy mennyire szeretjük Őt.
Aztán ha eljön a nagy nap és megszületik ez a kapcsolat még szorosabb lesz és minél tovább tudjuk anyatejjel táplálni annál erősebb lesz.
Aztán ahogy telik az idő a gyermekünk egyre inkább nevelésre szorulnak arra hogy egyengessük útjukat.
Csak az a baj hogy mi sem tudhatjuk mikor tesszük a legjobbat gyermekünknek.
Ha túl szigorúak vagyunk akkor vagy nem lesz elég Önálló vagy a hátunk mögött csinálja meg azokat a dolgokat amiket nem engedünk,ha túl engedékenyek akkor kihasználják azt.De a fő ha büntetünk akkor dicsérjünk is.
Ha szakmát választunk nekik lehet hogy egy életre elvágjuk a karrierjüket mert nincs kedvük ahhoz de nem szólnak hisz meg akarnak felelni. Ha nem segítünk a pályaválasztásban lehet hogy olyat választ amivel alig keresi meg a napi betevőjét.
És sajnos a tanulásnál is elég nagy problémákba ütközhetünk hisz még nem értik hogy maguknak tanulnak.
Nem tudjuk melyik a jobb ha mi segítünk otthon a leckében vagy ha napköziben marad az iskolában.
Nagyon sokszor tehetjük fel a kérdést magunknak hogy jó utat választunk-e a gyereknevelésben vagy sem.
Erre a kérdésre csak az idő fog választ adni nekünk. Viszont egy valamit soha ne felejtsünk el, azt hogy mi is voltunk gyerekek.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Apává válni

Az anya a terhessége első pillanatától kezdve szoros kapcsolatban van gyermekével. Folyamatosan érzi, hogy benne …

Hozzászólás