Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Gyógyuljunk akupunktúrával

Gyógyuljunk akupunktúrával

Az akupunktúra egy ősi kínai gyógymód, kb. 4000 éve használják gyógyításra. Gyakorlati alkalmazása abból áll, hogy a test különböző pontjaiba vékony tűket szúrnak, ezzel stimulálva a meridián pontokat.

A meridián pontok testünket behálózó „csatornák”, melyen keresztül az életenergia áramlik. Az emberi test felszínén több mint 360 akupunktúrás (meridián) pont van. Tulajdonképpen úgy kell elképzelni a betegség megjelenését a testükben, hogy ezeken a meridián pontokon ún. „szakadás” történik bizonyos lelki, vagy testi traumák átélésekor. Ezeket a „szakadásokat” szüntetik, illetve enyhítik ezzel a módszerrel, aminek alapján helyreáll az adott testrészen az energia áramlása, s ebből kifolyólag bekövetkezik a gyógyulás.

A klasszikus pontokon kívül több száz akupunktúrás pont helyezkedik el testünk mikro-rendszerein (mint például fül, száj, kéz, láb, újjak, stb.) melyek önállóan is alkalmasak a kezelés alkalmazására.

A teljesség igénye nélkül néhány betegség, amelyek esetében sikeresen lehet alkalmazni az akupunktúrát.
• Fül-orr gégészeti betegségek: a garat problémái, fülzúgás, szédülés, hallászavarok, arcidegzsába, krónikus nátha.
• Szemészeti problémák, mint például, kötőhártya gyulladás, a szemgolyó gyulladásos betegsége, szemfájdalmak, szemizom betegségek, egyes látászavarok.
• Légzőszervi betegségek, mint például bronchitis, asztma, légcsőhurut
• Emésztőrendszeri problémák, mint például hányinger, étvágytalanság, hányás, gyomorhurut, hasi görcsös fájdalom, székrekedés, epehólyag-bántalmak, nyombél fekély, hasnyálmirigy-bántalmak
• Idegrendszeri betegségek: agyvérzés utáni szövődmények, keringési zavarok,
• Urogenitális megbetegedések: petefészek gyulladás, ciszták, menstruációs zavarok, prosztatagyulladás, potenciazavar
• Egyebek, mint például allergiák, álmatlanság, ízületi- és gerincbetegségek, lumbágó, csípő-, láb-, térdízületi problémák, bokafájdalom, isiász, aranyér, vénás rendszer keringési zavarai, vizelettartási zavar vagy inkontinencia, egyes pszichés izgalmi állapotok, különböző bőrbetegségek, befolyásolható a hormon-kiválasztódás illetve a vérképzés, szabályozhatók vegetatív eredetű szervi működészavarok, stimulálható az immunrendszer.

Az akupunktúrás kezelés nem csak tüneti kezelés, az okot is megszünteti. Ezt úgy lehet értelmezni, hogy ha fáj valamilyen testrészünk bevesszük a fájdalomcsillapítót, a fájdalom eltűnik, de sajnos az oka a fájdalom kialakulásának nem. Körülbelül ahhoz lehet ezt hasonlítani, mint amikor vezetjük az autónkat, kigyullad egy lámpa, s nem állunk meg, hogy megnézzük mi a probléma, hanem eltakarjuk a lámpát.
Ma már megjelentek olyan akupunktúrás kezelési módszerek, ahol nem használnak tűket, hisz valljuk be őszintén elég riasztó lehet némely embernek, hogy tűket szurkálnak testének különböző területeibe. Bár valójában egy pici apró szúrást lehet érezni, mely igazából nem is fájdalom, de érthető talán ha valaki irtózik ettől.
Ezek a kezelési módszerek az elektro-akupunktúra (minimális feszültséggel működő elektromos kezelés), lézeres akupunktúra (speciális soft lézerrel). Teljesen egyéni dolog, hogy ki melyiket választja.

S van még egy módszer, ami tulajdonképpen lényegében és mechanizmusában ugyan azzal a hatással gyógyít, bár elsősorban pszichoszomatikus rendellenességek esetében javasolt. Ez az akupresszúra, mellyel kizárólag nyomással gyakorolnak hatást a meridián pontokra.

Bár olykor sokan támadták és támadják e módszer, módszerek létjogosultságát, hatékonyságát azonban nem lehet tagadni, több országban támogatja a betegbiztosítási rendszer is, mint például Németországban.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Hozzászólás