Kezdőlap / Társadalom / Hírek, érdekességek / Gyulai befektető mentette meg a gyulai Park Hotelt az enyészettől

Gyulai befektető mentette meg a gyulai Park Hotelt az enyészettől

2011. május 16-án kikerült a Civis hotel hálózatból a gyulai Park Hotel. Ezzel megmenekült a teljes enyészettől Gyula város 3. legnagyobb szállodája. Ma már Fodor Sándor, a gyulai vendéglátóiparban nagy nevet szerzett vállalkozó érdekeltségébe tartozik. Mint ismeretes, a Civis Hotel évek óta küzd anyagi gondokkal. A számos szállodával – köztük a debreceni Aranybika – rendelkező vállalat a rossz gazdálkodásának köszönhetően került a tönk szélére. Egyes hírek szerint a Park Hotel bezárása is szóba került az utóbbi időben, nagy kárt okozva ezzel a gyulai idegenforgalomnak. A hotelt több befektető kívánta megvásárolni és sok, nem szállodai funkcióval ruházta volna fel a belföldi és számos külföldi érdeklődő.

Szerencsére gyulai kézbe került a Park Hotel. Olyan ember kezébe, aki negyven éve ebben a hotelben kezdte szakmai pályafutását, és az itt eltöltött húsz év alatt bejárta a szakmai ranglétra minden fokát. Végül üzletvezetőként hagyta el a szállodát és nyitott saját vállalkozás irányába. Megvásárolta az utca másik végén található, akkor még romos kiskocsmát, a Halászcsárdát. Időt, energiát nem kímélve, tégláról-téglára építette fel – feleségével közösen – a ma már Hotel Halászcsárdaként működő vendéglátóhelyet, és a 22 szobás hotelt. A csárda halászleve nem csak országhatáron belül híres, hanem sokan számos más országból csak ezért a halászléért jönnek Gyulára.

Fodor Sándor szakmaisága, tudása és Gyula város iránt táplált elkötelezettsége garancia arra, hogy az elmúlt években a Civis vezetése által okozott károkat, a Park Hotel néven esett csorbát kiköszörülje és a Park Hotel egy megújult, vendégbarát és a partnereivel korrekt viszonyt ápoló szálloda legyen. Ezzel is öregbítve Gyula hírnevét, munkahelyeket teremtve és megtartva egy olyan régióban, ahol nagy gondot okoz a munkanélküliség problémája.

Természetesen Fodor Úr ezt sem egymaga viszi véghez. A család ebben az esetben is nagy segítségére van. A már felnőtt két gyermeke is maximálisan kiveszi a részét a munkából. Krisztina a szállodát igazgatja, Csaba az étterem vezetésében jeleskedik. Szép és követendő példát mutatva a társadalomnak a család fontosságáról és annak szépségéről.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Segítség, ellopták az adataimat!

A mai világban a különböző közösségi oldalak, szolgáltatások, elektronikus megoldások egyre inkább előtérbe kerülnek. Segítségükkel …

Leave a Reply