Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Ha idősebb kisbaba kerül kórházba

Ha idősebb kisbaba kerül kórházba

A beteg kisbabának fokozottan szüksége van édesanyja állandó jelenlétére, ha kórházba kerül. Az elválás további megterhelést jelent a betegség mellett. Sok kórházban az édesanyát is felveszik kisgyermekével együtt. Ha nem ajánlják fel Önnek automatikusan, kérdezzen rá. Az Ön állandó jelenléte biztonságot és védelmet nyújt kisbabája számára, és a szoptatás folytatása is problémamentes.
Mamája közelében sokkal jobban elviseli a vizsgálatokat és kezeléseket. Bizalma nem törik meg és a kórházi tartózkodás után nagy valószínűséggel kiegyensúlyozottan zajlik majd fejlődése következő szakasza.
Kérdezze meg, hogy dolgozik-e a kórházban szoptatási szaktanácsadó, aki segíthetne Önnek. Ha kisbabáját nem veheti ki a kiságyból, találékonynak kell lennie, például szoptathat az ágy fölé hajolva. Támaszkodjon meg úgy, hogy ne feszüljön meg. Ha eközben egy nagy vállkendőt hord, az intimebbé teszi a műveletet. Azokat a kisbabákat, akiket ki szabad venni a kiságyból, hordjuk lehetőség szerint kendőben – így sokkal gyorsabban telnek az órák. A kórházi szoptatás különösen fontos közvetlenül vizsgálatok és fájdalma,, beavatkozások előtt és után.
Az édesanya számára nagyon megerőltető, ha a kórházban 24 órát tölt kisbabája vagy kisgyermeke
mellett, de az elválás következményeinek helyrehozása a kórházi tartózkodás után az esetek többségében nagyobb erőfeszítésbe kerül. Ha a 24 órás rooming-in egyáltalán nem
valósítható meg, próbálja meg a legjobbat kihozni a helyzetből és töltsön annyi időt gyermekével a kórházban, amennyit csak lehet.
A maradék időben fejjen a tejtermelés fenntartása érdekében.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A babaruhák mosása

Miután valószínűleg rengeteg időt (és egy kisebb vagyont) fordítottál a kisbabád ruhatárának beszerzésére, érdemes nagyon …

Leave a Reply