Hadak útján

A Hadak Útján (War Horse) amerikai premierje 2011. december 28-án lesz. A magyar mozikba várhatóan több mint egy hónappal később 2012. február 2-án érkezik meg. A filmet Steven Spielberg forgata Michael Morpurgo Warhorse című könyvéből, amely egy fiú és lova barátságát mutatja be az első világháború viszontagságai közepette.
A filmet a DreamWorks és a Disney közösen készítette. Az író Michel Morpurgo a War House című könyvet a háborúban elpusztult lovak emlékére írta, ez a film alaptörténete. Az első világháború idején Angliából körülbelül 1.000.000 lovat átszállítottak a Csatornán csak mintegy 62.000 tért vissza hazájába, Angliába. A történet az első világháború idején játszódik. Egy angliai farmon él Albert (Jeremy Irvine), akinek a legjobb barátja lova Joey. Boldog életüket a háború kitörése zavarja meg. Joeyt a szülei eladják a brit lovasságnak. Így szakad el egymástól a két jó barát. Joeyt a francia harctérre viszik, számos társával együtt. Itt számos kalandba keveredik jelenlegi gazdájával együtt. A ló szemén keresztül élhetjük át a háború viszontagságait és borzalmait. Albert azonban nem nyugszik bele a lova elvesztésébe. Katonának még nem mehet, mert nem elég idős a katonasághoz. Így egyedül vág neki, hogy a megkeresse és visszaszerezze Joeyt.

Azért egy ismerős arc is akad a sok ismeretlen között: David Thewlis, a Harry Potter-filmek Lupin professzora is visszatekint majd a vászonról.

Mint ahogy arról a Lovasok.hu korábban már beszámolt, a történetet a New London Theatre színpadra vitte

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Kung Fu Panda 2.

A mese ott folytatódik, ahol az első rész abbamaradt: Po, a Sárkányharcossá avanzsált ifjú és …

Leave a Reply