Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Hagyományos táplálás vagy cumisüveg?

Hagyományos táplálás vagy cumisüveg?

A szoptatás az anyának is előnyös:
A szoptatás az anyának is jót tesz: a szoptatási hormonok elősegítik a méh visszahúzódását, csökkentik a szülés utáni vérzés veszélyét, többnyire késleltetik a havi vérzést, és általában is megnyugtatóan hatnak az anyára. A szoptatáskor felhasznált kalória megkönnyíti a szülés utáni súlyfelesleg leadását, ezenkívül csökkenti a későbbi években kialakuló csontritkulás, mell- és petefészekrák esélyét.
A kisbaba szoptatása praktikus és függetlenné teszi az anyát. A pénzmegtakarítás a család számára jelentős. A sikeres szoptatás hozzájárul a női öntudat erősödéséhez és megkönnyíti az anyaszerep kialakulását.
A szoptatás erősíti az anya és gyermeke közti kötődést:
A kisbaba pszichés fejlődéséhez mindenekelőtt sok test- és szemkontaktusra és egy biztos személyre van szükség. A szoptatás mindezt szinte automatikusan biztosítja és ezáltal még a tapasztalatlanabb anyák is könnyebben és gyorsabban azonosulnak az új szereppel. A szoptatás csodálatos módon elősegíti az anya és gyermeke közti kötődést és megértést. És végül, de nem utolsósorban: a szoptatás számtalan anyának kellemes érzéseket és sok örömöt okoz.
Fontos!
Akkor is erősítheti a kötődést testkontaktussal és szerető figyelemmel, ha kisbabáját cumisüvegből eteti. Csak fokozottabban kell erre figyelnie, mert ebben az esetben mindez nem olvan automatikus, mint szoptatáskor. A cumisüveges táplálás rövidebb ideig tart, mint az anyatejes táplálás, mert a cumisüvegből hamarabb ki tudja szívni a tejet, mint hagyományos módon.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kisgyermek fogalomalkotása

A fogalomalkotáshoz és a fogalmak alkalmazásához először meg kell értenie a gyereknek a „hasonló” és …

Hozzászólás