Kezdőlap / Kopaszodás / Hajhullás

Hajhullás

Hajhullásról:

A hajhullás a világon nagyon gyakori folyamat. Minden embernél más korban kezdődik. Vannak olyan emberek akiknek sosem hullik ki úgy a haja hogy azt látni lehet, vannak olyanok akiknek már 21 éves korától elkezdődik a hajhullás. A hajhullás nem betegség inkább öröklődés, melyet megszüntetni nem tudunk csak különböző szerekkel késleltetni. A kopaszodás vagy hajhullás nagymértékben a férfiak körében fordul elő.

A hajhullás megelőzése:

A hajszálakat különböző módszerekkel tudjuk óvni és ápolni. Vannak különböző ápolószerek pl.: samponok valamit tabletták melyeknek a használata előtt érdemes egy bőrgyógyász tanácsát kikérni. A hajszálaknak szüksége van levegőre, melyet ha elzárunk az a hajszál károsodásához vezethet pl.: a zselé ami a hajon megkeményedik és ez által elzárja az oxigént a hajszálak elől. tehát a lehetőség van rá ne zárjuk el az oxigént a hajszálaktól ezzel nagymértékben megőrizhető a hajszálak élettartama. Sokak szerint a haj fésülése hajhullást okoz, pedig ez nem így van. A haj fésülése az azért tesz jót a hajszálaknak, mert fésülés közben a fejbőrt masszírozzuk ezáltal megindítjuk a vérkeringést a hajszálaknál, így ezzel is csökkenthető a hajhullás. Hajhullást okozhat még a gyakori hajfestés, ami a hajszálakat meggyengítheti és elzárhatja a hajszál pórusait az oxigéntől.

Jó tanács:

Figyeljünk oda a saját hajszálunk állapotára és ne hagyjuk a hajszálakat eltöredezni és kiszáradni, mert a hajszálakat könnyebben és olcsóbban meg tudjuk tartani, mint a már kihullott hajszálakat pótolni. Ha már a fiatalok körében elterjedt a zselé használata, akkor próbáljuk meg kevesebbet használni és ha már használjuk legalább lefekvés előtt mossuk ki a hajból, hogy legalább az alvás ideje alatt levegőzni tudjon, valamint ne használjunk ismeretlen olcsó kenceficéket.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Őszi lombhullatás

Őszi lombhullatás… én csak így hívom, amikor átvitt értelemben több hajam marad a fésűben vagy …

Hozzászólás