Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergia / Allergia szex után

Allergia szex után

Ritkán esik szó róla, pedig léteznek olyan allergia fajták is, melyekről kevesen tudnak, és az intim-szférával van összefüggésben. Nem beszélnek róla, kellemetlennek, kínosnak tartják, szégyellik, pedig előfordulhat, hogy többeket érint, mint gondolnánk.

Konkrétan a férfi ivarsejtek (spermium) által kiváltott allergiáról van szó.

Ez az allergia egyaránt érintheti a nőket és a férfiakat is. Ebben a témában több kutatást is folytattak.

Amerikai tudósok a felmerülő problémát a nők körében vizsgálták. Szerintük vannak olyan nők, akik a szexuális együttlét után allergiás reakciókat mutatnak. Maga a reakció az aktust követően körülbelül fél óra múltán alakul ki, tünetei között szerepel a nemi szervek égő, viszkető érzése, helyi duzzanat, akár légszomj, ájulás kialakulása. A tünetek többsége rövid időn belül elmúlik, de előfordulhat, hogy huzamosabb ideig fennállnak. A tanulmány során mintegy 1073 nőt vizsgáltak meg, akik közül minden tizediknél tapasztaltak ilyen irányú allergiás reakciót. Ez utóbbiak többsége más jellegű allergiától is szenvedtek. A szervezet védekező reakcióját nem maguk az ivarsejtek, hanem a bennük található egyes fehérjék váltják ki.
A kutatás során megfigyelték, hogy egyénenként változó lehet, hogy egy konkrét férfi, vagy esetleg több férfi ivarsejtjeire allergiás a nő.
Az amerikai kutatók szerint erre a problémára megoldást jelenthet a deszenzibilizálásnak nevezett módszer, melynek általában véve azt jelenti, hogy az allergiát okozó anyaghoz fokozatosan, kis mennyiségekben szoktatják hozzá a szervezetet, ami a konkrét esetben a gyakori szexuális együttlétek számának növelését jelenti. További megoldást nyújthat szex alatt történő óvszer használata.
Holland kutatók által végzett megfigyelések megállapították, hogy az ondó allergia nem csak a nőket, hanem a férfiakat is sújtja. Ebben az esetben az allergiás reakciót nem idegen anyag, hanem a saját ondóval való külső érintkezés váltja ki, mely hatására a férfiak rögtön az ejakuláció után influenzához hasonló tüneteket produkálnak, melyek hosszabb ideig is fennállhatnak. Ennek megoldására szintén hasonló módszereket javasolnak, mint a nők esetében.
A tanulmány elkészítése során végzett vizsgálatokon 45 férfi vett részt, melyek közül 33 esetben végeztek hagyományos allergia tesztet. Meglepő eredményhez jutottak, a vizsgált személyek 88 százalékánál a teszt eredménye pozitív lett.

A fenti tanulmányok eredményeképpen leszögezhetjük, hogy az ebben a típusú allergiában semmi szégyellni való nincs, mindenesetre a fenti tünetek jelentkezése esetén jó ha tisztában vagyunk ennek létezésével is.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

1 hozzászólás

  1. Ez kemény betegség lehet.

Hozzászólás