Kezdőlap / Kopaszodás / Hajhullás ellen botox

Hajhullás ellen botox

A hajhullás kezelésére, az elvesztett haj pótlására több módszer is ismeretes. Ilyen a gyógyszeres, gyógynövényes kezelés, továbbá a hajátültetés, amikor hajhagymákat ültetnek be a kopaszsággal érintett fejbőrbe, melyek megkezdik az új haj termelését. Ezeknél a módszereknél az Egyesült Államokban végzett kutatásoknak hála egy újabb és valamivel olcsóbb megoldása is létezik.

Botox.

Ennek az anyagnak a nevét szinte nap mint nap halljuk, vagy olvassuk a szépészeti eljárásokkal kapcsolatban. Többnyire a ráncok eltüntetésére, ajkak feltöltésére használják a plasztikai sebészeti eljárásokban.

A legújabb felfedezések szerint azonban nem csak ilyen jellegű eredményeket lehet elérni ezzel a szerrel, nagyon hatékony a hajhullás megelőzésére illetve megszüntetésére.

A botox hajhullást kezelő hatását egy amerikai orvos Dr. Ourian fedezte fel, aki édesanyját kezelte ezzel az anyaggal a kemoterápia kapcsán kialakult fejfájása miatt. Ez a kezelés abból állt, hogy a botoxot édesanyja fejbőrébe injekciózta. A botox fejfájást csillapító hatása már korábban ismeretes volt, mivel idegekhez érve érzéketlenséget okoz. Azonban Dr. Ourian egy új tulajdonságát is felfedezte, mégpedig azt, hogy azon a területen ahol az injekció beadta, a kemoterápia során már kihullott haj újra növekedésnek indult.

Ezt követően, a váratlan sikeren fellelkesedve hosszabb kutatásba kezdett, hogy segítsen a kopaszodástól szenvedőknek. Kísérleteit több éven keresztül folytatta.

Az anyag használatának persze előfordultak mellékhatásai, a helye időnként begyulladt, illetve fájdalom alakult ki.

A kísérletek során a botox-ot kombinálták olyan anyagokkal, melyek korábbi kutatások során már bebizonyították, hogy pozitív hatással vannak a haj növekedésére

Ezek a kutatások sikerrel kecsegtetnek a mindenki által elérhető, végleges megoldásra a hajhullás megállítására.

Ma Magyarországon botox tartalmú hajápoló készítmények már kaphatóak.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Őszi lombhullatás

Őszi lombhullatás… én csak így hívom, amikor átvitt értelemben több hajam marad a fésűben vagy …

Leave a Reply