Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / Hajmosás csak balzsammal?

Hajmosás csak balzsammal?

Amikor úgy látjuk, hogy egész hajunk száraz, töredezett és fénytelen, nehezen fésülhető, próbálunk megoldást találni, például valamilyen hajápoló, hajpakolás formájában. Lehet, hogy hajmosási rutinunkba érdemes némi változtatást bevezetnünk.
Legtöbben hajmosáshoz sampont használunk, majd leöblítjük vízzel, ha szükséges újra samponozunk. Ezután jöhet a balzsam, ha használunk. A sampon valóban tisztít, de túl gyakori, mindennapi használata igénybe veheti és száríthatja a hajat.
Egyszerűsíthetjük a hajmosást azzal, hogy csak balzsamot használunk, ugyanúgy, mint a sampont, tehát megmossuk vele a hajunk. A balzsam is tud tisztítani, felfrissíti a hajat, csak sokkal hidratáltabb lesz.
Ez a hajmosási mód azok körében kezdett terjedni, akiknek száraz és göndör vagy hullámos hajuk van, de az egyenes, könnyen zsírosodó hajúak közül is sokan sikerrel alkalmazzák.
A hajmosáshoz tökéletesen megfelel valamilyen folyékonyabb állagú (és olcsóbb) balzsam is. A hajtövek tisztítása mellett hajunk hosszán is oszlassunk el a kondicionálóból lemosás előtt. Ha kétféle balzsamunk van, kipróbálhatjuk, hogy a töveket a folyékonyabbal mossuk, míg a sűrűbbet a szárazabb hajvégeken alkalmazzuk. A hajunk fényesebb, rugalmasabb és hidratáltabb lesz.
A samponhasználat ettől még szükséges a lerakódások eltávolítása és az alapos tisztítás miatt, de mi döntjük el, mikor. Van, aki egy héten egyszer balzsammal, egyszer pedig samponnal mos hajat. Más naponta használ balzsamot, néhány nap után sampont is. A saját ritmusunktól függ, hogy mi a megfelelő. Ha úgy érezzük, hajunk túl lapossá vált vagy elnehezedett, itt az ideje újra a samponnak.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Hozzászólás