Hawaii íze

Akár gyerekek is fogyaszthatják a következő pompásan hűsítő italt, a hawaii pezsgettyűt! Elkészítési ideje 10 perc és nem igényel nagy hozzáértést. Akár a gyerekek is segíthetnek az anyukájuknak, így ők sem unatkoznak a nyári melegben.

Hozzávalók 2 pohár italhoz:

  • 3dl ananászlé és mégy egy kevés a pohár megnedvesítéséhez
  • 1dkg kristálycukor
  • 6db jégkocka
  • 3dl szénsavas limonádé
  • 1 kis (7g-os) zacskó piros vagy sárga pezsgőital

Elkészítése nagyon egyszerű. Egy csészealjba vagy bármilyen más lapos tányérba önts 2 evőkanál ananászlevet, egy másikba szórj kristálycukrot. Fogj két hosszú poharat, lefelé fordítva, először nyomd bele az ananászlébe, aztán a cukorba. Várj 5-10 percet, amíg a cukor a pohár peremére szárad. Íny nagyon dekoratívan fog kinézni az italunk.
Keverd össze a maradék ananászlevet a limonádéval. Ezután tegyél a poharakba 3-3 jégkockát! Öntsd rá az italt, de vigyázz, ne fröccsenjen a pohár peremére, mert akkor leoldódik az előzőleg odaszáradt cukor, és kezdhetjük a folyamatot előről.
Az italport kettéosztva óvatosan – nehogy a frissítőd kifusson – szórd a poharakba.
Már hörpölheted is!

Ha van koktélnapernyőd, rátűzheted vagy tegyél a pohár szélére egy szelet ananászt és már hallhatod is a hullámok zúgását. :)
Bármilyen más gyümölccsel is elkészíthetjük, amilyenre épp megszomjazunk.
Ez a hűsítő alkalmas gyerekzsúrokra is, de akár otthon is elkészíthetjük a gyerekekkel egy nyári forró napon, aztán a kertben elfogyasztva a nyugágyban élvezhetjük hűsítő hatását.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hideg, banános narancsleves

A banán igazából téli gyümölcsös, de ma már egész évben minden áruház és zöldségesbolt polcain …

Hozzászólás