Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Mikor lesz látható a fogyás?

Mikor lesz látható a fogyás?

Sok fogyókúrázó szeretné, ha minél hamarabb látható eredménye lenne az igyekezetének.
Ez azonban nagyban attól függ, hogy milyen a testalkatunk, mennyit kell fogynunk, milyen módszerrel akarunk fogyni. Általában az a fontos, hogy a kalóriabevitelt csökkentsük, illetve elégessük a felesleget. Ennek érdekében megszabott diétát kell követnünk és rendszeresen kell mozognunk, méghozzá anélkül, hogy az edzés vagy torna alkalmait kihagynánk, vagy valami hízlaló ételre elcsábulnánk. Így heti egy kilótól biztosan megszabadulunk. A fogyás függ a nemtől, kortól, anyagcserétől is. Saját magunk is ellenőrizhetjük, hogy mennyire jól haladunk.
Hogyan fogyhatunk hasról és combról?
A has és a comb a legproblematikusabb terület sokak számára, úgy tűnik, mintha ezekről a helyekről fogynánk legkevésbé. Ráadásul sokan arról panaszkodnak, hogy még ha fogynak is, a derék- vagy csípőbőségük akkor sem változik. Erre sajnos túl sok befolyással nem lehetünk, csak folytassuk a diétát és a mozgást. A test szabja meg saját magának, hogy melyik testrészből fogyunk előbb, és honnan később. A has és a comb zsírpárnái lassan mennek le, és az eredmény csak egy idő után lesz látható.

Megállt a fogyás – valamit rosszul csinálok?
A fogyókúra során elérhetünk oda, hogy megáll a súlyvesztés, és a mérleg nyelve akkor sem mozdul, ha továbbra is rendszeresen tornázunk. Ez könnyen elveheti a kedvünket a további diétázástól és mozgástól, pedig nem kellene így lennie. Ha tovább akarunk fogyni, ilyenkor érdemes néhány trükkhöz folyamodnunk. Például eddzünk intenzívebben vagy gyorsabban, de kipróbálhatunk valamilyen teljesen más mozgási formát is, ezzel kicsit becsapva a testet, így könnyen lehet, hogy újra megindul a fogyás. Szintén hasznos, ha egy heti több napot szentelünk a mozgásnak, mint addig.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás