Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Súlyleadás koplalás nélkül

Súlyleadás koplalás nélkül

Az úgynevezett eltelítő diétával a fogyókúra legnehezebb részét kerülhetjük el, nevezetesen a koplalást, a finom falatokról való lemondást. Sőt, nemhogy nem kell megvonnunk magunktól drasztikusan az ételeket, hanem ezen diéta során a naponta ötszöri étkezést kell betartani.
Tehát azok, akik szeretnek enni, és ez nemcsak egy kötelező „programot” jelent az életükben, azoknak ajánlott leginkább ez a diéta, azoknak, akik nem tudnak napokig, vagy akár hetekig csak salátát enni, és mellette azért szoktak a konyhában tevékenykedni, főzőcskézni. Ennek a diétának a segítségével nem kell lemondani a legfinomabb ételekről sem, csak az alábbi öt szabály betartására kell figyelni.
A diéta összeállítói szerint fontos az, hogy együnk, szerintük ez fog elvezetni minket a súlyleadáshoz. Mert ha nem juttatunk elegendő kalóriát a szervezet számára és a diéta mellett minden nap végzünk valamilyen mozgást, akkor a szervezetünk erre úgy reagál, hogy elkezd raktározni, hogy legyen energiája a következő napi feladatokra is. Aminek következménye, hogy az anyagcserénk lassulni kezd, és így a kilók maradnak. Tehát sportolás mellett 1500 kalória bevitelére szükség van. És ez egyben a második szabály is.
A harmadik szabály, hogy olyan étrendet kell összerakni, amely minden fontos tápanyagot tartalmazzon, azaz legyen benne összetett szénhidrát, rost, fehérje, kis zsír (így a zsírban oldódó vitaminok is be tudnak épülni a szervezetbe). Negyedik szabályként hagyjuk el a mesterséges alapanyagokat, ezek nagyon terhelőek a gyomornak, gátolják az emésztés megfelelő működését. És az ötödik szabály, hogy fokozatosan fogyjunk le, heti 0,5-1 kg-nál többet ne veszítsünk súlyunkból.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás