Kezdőlap / Otthon és család / Házi készítésű konyhai falvédő

Házi készítésű konyhai falvédő

A mosogató fölött gyakrabban beszennyeződik a fal, mint más területeken, így egy praktikus, saját készítésű falvédővel megóvhatjuk a szennyeződésektől, és fel is dobhatjuk a falat. Ehhez a legjobb választás a mozaikcsempe, melynek felrakása gyakran könnyebb, mint a normál csempének, és a lapokat sem kell elvágni. A mosogató felé mindenképp üvegből készültet válasszunk, mert tartós, és vízálló. Mivel nagyon sok féle kapható, színben, és formában egyaránt, a legjobb, ha előre tervezünk egy kicsit. Szakértők ajánlása szerint, a legjobb, ha felcsavarozunk egy cm vastag cementes csempehátlapot, vázlécek mentén, majd ehhez a csempéket könnyedén, habarccsal vagy ragasztóval rögzíthetjük.
Mielőtt elkezdjük, mérjük le a csempézni kívánt területet, és ha szükséges, szabjuk métere a csempét. Ezután tisztítsuk meg falat, ügyeljünk arra, hogy zsírmentes, tiszta, száraz, és sima legyen. Húzzunk pontos vonalat a falon, majd minden csempeív helyét jelöljük be. Ezután felvihetjük a csemperagasztót a falra, körülbelül három milliméteres vastagságban, egyenletesen. Erre használjunk speciális fogazott simítókanalat. Az íveket egyesével simítsuk a helyére, majd nyomjuk a falra erősen, az eredményt vízszintező segítségével ellenőrizhetjük. Az ívek közé tegyünk távtartókat, és a fölös ragasztót töröljük le nedves papírtörlővel. A csempe megkötéséhez szükséges idő egy nap, 24 óra. Ezután a fugázó habarccsal kitöltjük a csempék közti részeket, majd a felesleges fugát eltávolítjuk, és a csempét vizes szivaccsal áttöröljük. Ez újabb 24 óra száradást igényel, majd a legalsó sor csempe alá, és a mosogató fölé a résbe homokos tömítő kittel szigeteljük.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A gondolkodás fejlődése óvodáskor végén, és az iskolába kerüléskor

Az óvodáskor sok szempontból nagyon fontos időszak a gyermek életében, nemcsak szociális viszonyainak fejlődésében, hanem …

Hozzászólás