Kezdőlap / Plasztika / Hegkorrekciós beavatkozások

Hegkorrekciós beavatkozások

A plasztikai sebészet számtalan lehetőséget nyújt arra, hogy a testünkön lévő képzelt, vagy valós hibákat korrigáltassuk. Bármilyen külső behatás (legyen szó kisebb sérülésről, vagy műtétről) eredményeképpen létrejövő esztétikai problémát, vagy funkcionális zavart okozó (pl. térdhajlatban lévő) hegek eltávolítása lehetséges sebészi eljárással.
A hegképződés minden embernél másképp zajlik, kialakulásukkor általában vastagabbak és erősebb vörös színűek, majd hosszú idő elteltével általában elvékonyodnak és kivilágosodnak, azonban előfordul, hogy még hónapokig tart a gyógyulási folyamat, ezért korrekciós műtétet a szakemberek a sérüléstől számított 1 éven belül nem javasolják.
A hegek kezelésére többféle eljárás ismert.

Helyi kezelés esetén különböző hatóanyagú, gyógynövényt – például aloe vera – tartalmú krémekkel kenőcsökkel általában elérhető a sérülések kedvező gyógyulása és a hegesedés folyamatának kedvező befolyásolása.

Injekciós kezelés során közvetlenül a hegbe juttatják el a hatóanyagot, mely a heg elvékonyodását, a gyulladt piros szín elhalványítását segíti el. A kedvező eredményt többszöri beavatkozással lehet elérni.

Műtéti beavatkozásoknál a korábbi, problémát okozó heget kimetszik, majd azt a speciális plasztikai sebészeti módszerekkel újra összevarrják. Bár a teljes gyógyulást követően így is marad heg az érintett felületen, azonban ez egy számottevően jobb minőségű, szerencsés esetben az avatatlan szemnek szinte láthatatlan vonal. A műtét követően a lehető legjobb eredmény elérésének érdekében a már előbb említett kenőcsös injekciós, vagy esetleg bioptron lámpás kezelést szokták alkalmazni utókezelésként.

A hegek korrekciós kezelésében szerepet kap a lézer használata is. Ezt a kezelést általában még a hegesedés folyamata közben alkalmazzák.

A műtéti beavatkozást követően az utókezelések mellett még jelentős szerepe van a gyógyulásban a páciens közreműködésének is, legalább 6 hétig nem napozhat, és lehetőség szerint tartózkodni kell a különféle kozmetikai szerek használatától a műtéttel érintett bőrterületen.

Akármennyire is fejlett a plasztikai sebészet, a csalódások elkerülése miatt azonban – mielőtt belevágnánk – figyelembe kell venni, hogy a hegeket teljes egészében véglegesen eltüntetni nem lehet és a teljes gyógyuláshoz a kezelést követően is legalább 1 évre van szükség.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visszér betegség

Visszér ma már népbetegség. Az ülőmunka, állómunka, mozgásszegény életmód a túlsúly, a fogamzásgátló tabletta szedése …

Leave a Reply