Kezdőlap / Plasztika / Visszér betegség

Visszér betegség

Visszér ma már népbetegség. Az ülőmunka, állómunka, mozgásszegény életmód a túlsúly, a fogamzásgátló tabletta szedése és a helytelen táplálkozás és persze a örökletes tényezők (pl:érfal gyengeség) nagyban befolyásolják kialakulását.
A visszeresség amellett, hogy esztétikai problémát jelent, egyéb egészségügyi problémát is okoz: lábikragörcsöt, állandó duzzadó, égő érzést okoz. Súlyos szövődmények is kialakulhatnak, mint például visszérgyulladás, lábszárfekély vagy trombózis.
A visszerek eltávolítása a régebbi időkben viszonylag nagy és kockázatos beavatkozásnak számított. A mai időkben a technika és az orvoslás fejlődésével akár már egynapos sebészet keretében is megoldható egy műtét.
Seprűvénák kezelése laseres és injectiós módszerrel történik.
Kifejlődött visszértágulatokat műtéti úton távolítják el. Melyet altatásban vagy gerincérzéstelenítéssel végeznek el. Kis bemetszést ejtenek (2-3 mm-es) és azon keresztül távolítják el a már sérült érszakaszt, így csak apró hegek maradnak a bőrön.
A visszérműtét utáni kontrollvizsgálaton a plasztikai sebész elmondja ezek után mire kell figyelni és hogyan lehet elkerülni, hogy a visszerek kiújuljanak.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ránctalanítás szike nélkül

Thermage. Ez a szó takarja azt a technológiát, ami forradalmasítást jelent a ráncok eltüntetésében, illetve …

Hozzászólás