Kezdőlap / Plasztika / A plasztikázás előnyei és hátrányai

A plasztikázás előnyei és hátrányai

A plasztika szó sok ember szemét felcsillantja, de van olyan is, akit e szó hallatára kiráz a hideg. Kétfajta művelettípust végezhetünk:
az egyik: a baleseti sebek, varratok, megmaradt hegek eltüntetésére, elhalványítására,
a másik: egy női vagy férfi test ( pl. mell, száj, arc, orr..stb ) korrekciójára, akár átvarrására szolgáló művelet.

Felnőtteknek ajánlott, bármilyen műtét. Gyerekeknek 18 éves korukig nem ajánlják az ilyen típusú beavatkozásokat, mert fejlődő szervezetük akár még el is halványíthatja a nemtetsző elváltozásokat. Kockázata gyermekeknél fordul elő leginkább, mert a növekedésben lévő test és szervezet nem biztos, hogy befogadja a különféle anyagokat és csak rosszabbra fordíthatja a kiindulási helyzet.

Az első fajta beavatkozás az, amikor emberek nem hobbiból mennek el plasztikai sebészhez, hanem, mert olyan hibákat szeretnének eltüntetni magukon, amiket szégyellnek és amit valami baleset, akár műtét okozta sérülés.

A második fajta beavatkozást általában a nők vagy férfiak szokták alkalmazni, akik nincsenek megelégedve a természeti adottságaikkal és kés alá fekszenek egy kisebb-nagyobb hiba eltüntetésére. Legyen szó akár a száj, orr, fül.. területről, mindenre van most már „gyógymód”. Ennek is vannak rossz és jó tulajdonságai. A plasztikai műtét felbonthat olyan sejteket, amelyeket a szervezet nem tud pótolni. Emberfüggő, hogy a test elfogadja- e a különféle implantátumokat (pl. mell implantátum), más anyagokat(zsírok) és folyadékokat(botox). Ugyanakkor a nő/férfi saját szemével nézve a beavatkozás után megszépülve érzi magát és könnyen a rabjává válhat az effajta beavatkozásoknak. Vagyis az ember játékává/hobbijává válhat a plasztikai műtét. Sorra járhat különböző hibák eltüntetésére, amiket egy átlagos ember észre sem vesz, csak az adott nőnek/férfinak van berögződve az agyába. Így ez, egyfajta függőséggé, akár már betegséggé is kialakulhat, csak az érintett személy ezt még nem sejti.

Hogy a plasztikai műtéteknek ne csak a rossz oldalát mutassam be, ezeknek lehet jó hatásaik is. Megnő az ember önbizalma, szépnek és boldognak érezheti magát, ha addig nem is érezte.
Persze mindez pénzbe kerül, így ez se marad ki a listáról. Megvan minden beavatkozásnak ára, ami nem egy olcsó mulatság. Ha valaki a plasztikai beavatkozás mellett dönt ajánlom, hogy gondolkodjon el azon, hogy megéri- e egy ilyen műtét, mert a kockázatokat is vállalni kell ezekkel együtt.

Ha úgy gondolja, hogy mégis belevág a hibái korrigálására, akkor keressen fel egy szakembert vagy egy plasztikai sebészt

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visszér betegség

Visszér ma már népbetegség. Az ülőmunka, állómunka, mozgásszegény életmód a túlsúly, a fogamzásgátló tabletta szedése …

Leave a Reply