Hidegallergia

Manapság egyre gyakoribbak az allergiás megbetegedések. Ez főként a világ „fejlődésének” köszönhető. Az allergia manapság már civilizációs betegségnek számít. Egyik legkülönlegesebb fajtája a hidegallergia.
Ez a furcsa betegség abból áll, hogy az érintett személy túlérzékeny a hidegre. Sokáig ugyan nem is hitték, hogy létezik ilyen, pedig van. A betegeken hideg esetén csalánkiütések jelentkeznek. A bőr piros lesz, és nagyon tud viszketni.
A hidegallergia kialakulása lehet örökletes is vagy megjelenhet az immunrendszer legyengülése következtében, esetleg bizonyos ételallergiák után. Általában a felnőtté válás éveiben jelentkezik. A legtöbb hidegallergiában szenvedő beteg a tízes éveinek legvégén, vagy a húszas éveinek elején érzékelte az első tüneteket.
Gyógyítani igencsak nehéz. Gyakran a gyógyszeres kezelés sem segít. Sokak szerint azonban hasznos lehet egy alapos méregtelenítő diéta és az immunrendszer megerősítése. A tünetetek enyhítésére alkalmas lehet a kalcium fokozott mértékű bevitele is a szervezetbe.
A hidegallergiában szenvedőknek nagyon oda kell figyelni, hogy sosem fázzanak. Télen minden egyes testrészt el kell takarni, mert a gyakori érintkezés a hideggel csak tovább ronthat a helyzeten.
Sokan összetévesztik az egyszerű bőrpírt a hidegallergiával, pedig egy kis pirosság természetes. Az allergiások bőre sokkal hevesebben reagál a hidegre és sokkal kellemetlenebb. A tünetetek tarthatnak pár percig, de akár pár napig is. Ez személyenként változó. Egy kis idő után magától elmúlik a pirosság és a viszketés.
A hidegallergia sajnos csak kevés esetben gyógyítható.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Addikcio

Magyarul függőség. Bizonyos értelemben mindenki függő. Megkülönböztethetünk lelki, fizika és a kettő kombinációjából álló függőséget. …

Leave a Reply