Kezdőlap / Ezoterika / Hipnózis a csodálatos nyugalom

Hipnózis a csodálatos nyugalom

„Eljön majd az az idő,amikor szégyennek számít a betegség,mert a rossz gondolatok kivetülését látják benne.” Wilhelm von Humboldt.
A hipnózis és önhipnózis akár az önmegvalósítás útja is lehet.Az igazán felnőtt,érett személyiségű ember az önhipnózisban az önmagába vezető utat fedezi fel,segítségével kiküszöbölheti rossz és megerősítheti jó tulajdonságait.A bölcsesség útján megtett első lépés mindíg az,hogy felismerjük lehetőségeinket, egy állomás a tökéletesség felé vezető úton-hiszen valódi énünk tökéletes.
A hipnózis ősi praktikái és rövid története
A hipnózis egyidős az emberiséggel.A Tigris és az Eufrátesz menti országokból ránk maradt ékírásos táblák azt bizonyítják,hogy a sumér,a Föld legősibb kultúrnépe,már ismerte és a Krisztus előtti 4.évezredben ugyanúgy alkalmazta a hipnózist,mint ahogyan ma tesszük.Erech híres papi iskolájában időtlen idők óta őriztek egy írást,amely részben még ma is megvan.Ebben cáfolhatatlan bizonyítékot találunk arrahogy a különlegesen kiképzett orvos-főpapok hipnotikus álomban gyógyították betegeiket.
A régi Egyiptomban is mint gyógyító erőt alkalmazták a hipnózist.Az évezredek során tehát a sumér,az egyiptomi és a görög orvos-papok,a perzsa mágusok és a hindu jógik is alkalmazták a hipnózist.
Az önhipnózis első példájáról szerzetesektől,az Athosz-hegyi hezikasztusoktól szerezhettünk tudomást.
Ők úgy érték el az önhipnózis állapotát,hogy mindkét szemükkel a tulajdon köldökükre meredtek.
Ezért is nevezték őket omphalopszichikusoknak,vagyis köldöknézőknek.Paracelsus /Theophrastus Bombastus von Hohenheim,1493-1541/azt tanította,hogy minden gyógyulás alapvető feltétele a „belső orvos”Beszámolója szerint bizonyos bizonyos karintiai szerzetesek úgy gyógyítottak,hogy fénylő kristálygolyót tartottak a beteg szeme elé.A beteg ezután mély álomba zuhant.Alvás közben kapta meg a szerzetesektől a felépüléséhez szükséges utasításokat-s a gyógyulás általában be is következett.
Az inkvizíció hatására lassanként feledésbe merült a gyógyítás e művészi formája,mert aki gyakorolta,könnyen a boszorkányság gyanújába keveredhetett,és a máglyahalált is magára idézhette.
De valójában mi is a hipnózis-és mi a szuggesztió? El kell ismerni,hogy egész pontos meghatározással még mindíg nem szolgálhatunk,pedig a jelenséget magát elég jól ismerjük már.
A hipnózis igazi természetét ma is érvényes elmélet alapján nem tudjuk meghatározni.
Az a megállapítás érvényes,hogy az álom és ébrenlét között létezik valamiféle „féltudatos”állapot.
Ebben az állapotban a testi működések gyengülnek,a szellemiek viszont felerősödnek.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A numerológia valóban tud segíteni?

A numerológia sok ezer éves tapasztalati tudomány. Segíthet neked abban, hogy megismerd jobban magad. Megismerd …

Leave a Reply