Kezdőlap / Testépítés / Kedvcsináló testépítéshez

Kedvcsináló testépítéshez

Manapság a testépítésről mindenkinek a „kokszok” és a versenyeken szereplő „izomagyú” emberek jutnak az eszükbe. Azonban a testépítés sokkal tágabb, egyfajta életmód/életvitel. Ami magában foglalja a helyes edzést, étkezést, alvást. Mára már azonban a versenyeken szereplő testépítőkre ránézve tényleg megfordul az ember fejében, hogy tényleg lehetséges ilyen izmokat kialakítani? Nos a válasz természetesen az, hogy IGEN! Azonban nem mindegy, hogy ezért a célnak kitűzött álomalakért mégis mennyi mindent vagyunk hajlandóak megtenni. Ezek a sportolók egész életüket áldozzák testük és egészségük megfelelő kialakítására (melyet sajnos néha szerintem túlzásba is visznek). Viszont aki nem versenyszerűen csinálja de azért komolyan az sokkal egészségesebben él, mint azok akik elzárkóznak ettől a sporttól. Egy igazi testépítő nem iszik alkoholt, nem dohányzik, nem eszik csak olyat ami a céljai megvalósítását elősegíti, tehát, hogy minél inkább hasonlítson az ideáljára. És hát valljuk be azért azt senki sem vitatja, hogy 1 szépen kidolgozott test sokkal esztétikusabb, mint egy természetellenesen sovány, vagy elhízott test. Sokan úgy gondolják, hogy ha kevés kalóriát visznek be szervezetükbe nem kell mozogniuk a fogyáshoz, de igazából annyira keveset esznek, hogy nem is tudnának mozogni. Egy testépítő ezzel szemben sok kalóriát visz be, mellyel izmot épít. A mozgása révén zsírt éget el, karbantartja keringési rendszerét és a helyes táplálkozással emésztőrendszerét sem teszi tönkre.
A testépítést kortól és alaktól függetlenül bármikor ellehet kezdeni. Egy megfelelő edzéstervvel rengeteget elérhetünk az általunk kitűzött célért. Persze az edzésterv összeállítását jobban járunk ha egy tapasztalt profira bízzuk.
Érdemes elmenni edzőterembe mert sokkal több gyakorlatot tudunk végezni és sokkal több izomcsoportot tudunk megdolgoztatni mint otthon. Otthon is végezhetünk gyakorlatokat, azonban így sokkal tovább tart a kívánt ideál elérése, Sok sikert kívánok, és jó edzést!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Testépítő versenyek

A testépítés egy esztétikai sport, ebből kifolyólag a versenyeken semmiféle “sporttevékenység” nincs, nem a fizikai …

Hozzászólás