Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Hogyan kommunikáljunk a születendő gyermekünkkel?

Hogyan kommunikáljunk a születendő gyermekünkkel?

Összességében: Mielőtt a világra jönnének, a babák hasonlóan viselkednek, mint születésük után. Például gyakorolják a légzést, a nyelést, sőt még az ujjukat is gyakorta szopják. Az édesanyjuk méhében töltött idő alatt rengeteg külső hatás éri őket beleértve az ízeket, a hangokat és akár fényt is képesek érzékelni. Akár tudatosan, akár akaratlanul, ezek mind bizonyos fajtái a szülők által kezdeményezett kommunikációnak. A születendő babájával való erős kötelék kialakításában segítségére lehet a tudatos kommunikáció a szülést megelőzően is.

Első lépés: Lépjen kapcsolatba a magzattal verbálisan! Például olvasson fel neki egy könyvből, vagy csak egyszerűen beszéljen hozzá. A Pregnancy Magazin szerint, ha babája hallása rendben fejlődik, akkor már 18 hetesen képes meghallani a méhen kívülről beszűrődő hangokat. Gyermeke nagy valószínűséggel fel fogja ismerni az Ön hangját születés után, hisz már hónapokkal korábban hallotta.

Második lépés: Játsszon utánzó játékokat a magzattal! Ez egy mókás és gondtalan formája a kommunikációnak. Finoman tapintsa meg a hasfalát, aztán várjon, visszarúg-e a baba. Egy visszavonult, kaliforniai szülészorvos, Dr. F. Renee Van de Carr szerint a magzat képes megtanulni, hogy hogyan válaszoljon különböző külső hatásokra, beleértve az érintést is.

Harmadik lépés: Tegyen be kellemes, lassú, nyugtató zenét, hogy jelezze, készen van a lazításra! Az „Ask Dr. Sears” internetes oldal szerint a babák lelassítják minden mozdulatukat, ha klasszikus, nyugató zenét hallanak. Az érem másik oldalán azok a babák vannak, akik kemény rockzenét hallgatva erősebben és gyakrabban rugdalnak.

Negyedik lépés: Relaxáljon és engedje, hogy a békés, stressz mentes érzés átjárja minden porcikáját! Az említett oldal azt is állítja továbbá, hogy a feszültség rossz hatással lehet a születendő babára. Vegyen fel például egy hobbit, amit élvez vagy űzzön olyan tevékenységet, amely boldoggá teszi, hisz ez segít pozitív érzelmeket sugározni gyermekének.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Segítség a beszédtanuláshoz

A gyerek tőlünk könnyebben tanulja meg a beszédet, mint bárki mástól, azt azonban ne várjuk …

Hozzászólás