Kezdőlap / Társadalom / Kapcsolatok / Hűség – hűtlenség

Hűség – hűtlenség

A természet úgy rendelte, hogy a két petefészekben minden hónapban csak egyetlen megtermékenyítésre alkalmas petesejt érik meg. Viszont, a férfinél egyetlen ondóürítéskor fél milliárd hímivarsejt ürül ki a nemi aktus során. Ez a buzgó mozgékony sokaság egymást ölve, tiporva, elrabolva egymás elől a „muníciót” arra törekszik, hogy azt az egyetlen, havonta egyetlen(!) női ivarsejtet elérje és megtermékenyíthesse. Legtöbbjük belehal ebbe az igyekezetbe, győztes csak egy lehet közülük. Erre az eseményre valóban igaz a „mindenki egyért” elv. Mindig arra biztatom a nőket, hogy gondoljanak erre, amikor elbizonytalanodva, ők hiszik azt, boldognak kell lenniük, ha egy férfi találkozni akar velük. Az említett élettani példa világosan mutatja, hogy a természetes mód pont a fordítottja.
A hímek aktivitása nemcsak ebben a példában igaz. A kezdeményezés szintén ősi, törzsfejlődési programhoz kötött. Ezeket a sok millió éves rögzüléseket nem lehet csak úgy ripsz-ropsz tudatos és akarati szinten megváltoztatni. A fiatalok között igen gyakori, hogy a lányok is jogot formálnak a kapcsolati és a szexuális kezdeményezésre. Ez viszont gátolj-a és rontja a férfiaktivitást. Sokszor a legaktívabb szexualitású férfi is „lelombozódik” az agresszív, követelőző nőtől. Ezzel növelve a libidó hiánnyal és merevedési zavarral küzdő férfiak népes táborát.
Ez az egyik legfontosabb összetevője a hűség-hűtlenség témakörének. A férfit az ismételt kudarc arra készteti, hogy olyan partnert keressen, aki rehabilitálja súlyosan sérült férfitudatát.
Két ember közé akkor fér be egy harmadik, ha szoros egységük – valami miatt – megbomlik. Az érzelmek nincsenek mindig szoros kapcsolatban a szexualitással. Mindkettő létezhet önállóan is, hiszen nem azonos jellegűek. Az ifjúkort végig kísérő partnerhűség nemcsak a bővebb tapasztalatoktól fosztja meg az ifjút, hanem egyre nagyobb nyűgnek kezdi érezni a hűség rabláncát. Hűség az együtt járásban és hűtlenség a házasságban.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Flörtölés a kapcsolaton kívül

Olykor akkor is jól eshet a flörtölés, ha tökéletesen működő párkapcsolatban élsz. De hol a …

Hozzászólás