Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / Illatos ajkak, ép fogak

Illatos ajkak, ép fogak

Néró császárról azt mondják, hogy szerette a kellemes illatokat. A vendégek, mielőtt bementek hozzá, illatosított szájvízzel gargalizáltak. No persze a kellemetlen szájszagot ez sem szüntette meg.
Vannak emberek, akiknek lehellete – minden igyekezetük ellenére – kellemetlen szagú. Hiába mosnak naponta többször logat vagy használnak szájsprayt. A kellemetlen szájszag hátterében leggyakrabban gennyes foggyökér vagy más gyulladásos folyamat, lyukas fog, fogínysorvadás áll. Nem túl ritka eset az sem, hogy a szájüreggel érintkező homlok- vagy arcmelléküregek gyulladásos folyamatai, vagy a nyelőcső, gyomor megbetegedése okozza a kellemetlen szájszagot. Bármi is legyen az ok, forduljunk orvoshoz.
Mikor és hogyan mossunk fogat? Lehetőleg minden étkezés után, de reggeli és vacsora után mindenképpen. A műanyag szálas fogkefe a jobb, nem sérti sem az ínyt, sem a fogzománcot. Kis fejű fogkefét válasszunk, mert a szabályos fogmosáshoz ez a legjobb. Kétféle fogmosást ajánlunk: az ételmaradékok eltávolítását erős öblítéssel, másfél-két perces fogmosással, és a plakklepedék eltávolítását minden este az utolsó étkezés után, több percig.
A helyes fogmosás két fő iránya: a fogkefe függőleges és körkörös mozgatása.
Meggyötört testrészeink
Egy híres kozmetikus szerint a kéz gyakran elárulja azt is, amit az arc elhallgat. A félelmet, az idegességet, a vágyakozást, a sok
munkát. Az ujjatlan ingek, blúzok könyörtelenül felfedik a hibákat, a szőrszálakat, a csúnya foltokat, redőket. Van valami megoldás? Igen. A bőr edzése esténként hideg-meleg vizes keféléssel, masszírozással. A bőrtápláló olajat vagy krémet fölfelé körözve masszírozzuk bőrünkbe, különösen a könyök gyorsan szarusodó részeibe. A szeplők a karon se nem kedvesek, se nem szépek – lehetőleg szeplőkrémmel halványítsuk el őket. A szőrszálakat pedig vagy szőkítsük ki, vagy gyantáztassuk, epiláltassuk, attól függően, hogy mit ajánl a kozmetikus vagy a bőrgyógyász.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Hozzászólás