Kezdőlap / Pénzügy / Hitel / Irány az egyetem! A diákhitel segít?

Irány az egyetem! A diákhitel segít?

A felsőoktatásban tanulók, és szüleik nagyon jól tudják, hogy a kiadások fedezése elég nagy gondot is okozhat a család számára. Főleg ha a diák valamelyik távoli városban tanul, és arra kényszerül, hogy albérletben lakjon. Akkor már a lakás költségekre is szép összeg elmegy, és még nem evett semmit a diák, nem beszélve a szórakozásról. Erre a helyzetre alkották meg a Diákhitelt.
Azt a hitelt csak a felsőoktatásban tanuló diákok vehetik igénybe. Az igénylés semmilyen különös feltételhez nincs kötve. Az egyetlen kikötés, hogy 40 év alatti legyen az igénylő. Maga az igénylés is rendkívül egyszerű. Bármelyik bankban beszerezhetjük az igénylőlapot, amit kitöltve le kell adni, és ezzel kész is a folyamat.
A felvehető összeg változó, ezt az igénylő választhatja meg. A 2010/2011-es tanévben 15, 21, 25, 30, vagy 40 ezer Ft-ot kérhettek a diákok havonta, vagy ha egy összegben kérte, akkor az 5 havi összeget egyben. Nagy előnye, hogy nem kell minden félév után újra igényelni, hanem folyamatosan kapja a diák a hitelt, amíg tanulói jogviszonya fennáll. Ha módsítani szeretne a felvenni kívánt összegen, akkor ezt az adott szemeszter végén megteheti.
Ha a tanulmányok során javul a család, vagy a diák anyagi helyzete, akkor lehetőség van előtörlesztésre is, így később az iskola elvégzése után már kisebb adósságot kell rendezni.
A törlesztési rendszert úgy alakították ki, hogy ne okozzon gondot a pályakezdők számára sem. az első két évben a minimálbér alapján kell fizetni a törlesztéseket, majd a harmadik évtől az adós két évvel korábbi jövedelme alapján számolják ki a havi törlesztőrészleteket. Természetesen itt is lehetőség van előtörlesztésre, vagy akár egy összegben is visszafizethető az egész tartozás.
Remélem cikkemmel segítettem egy kicsit megismerni a diákhitelt.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gyorshitel

Gyorshitel igénylésére akkor van szükségünk, ha sürgősen pénzhez szeretnénk jutni, ám erre nincs más mód, …

Leave a Reply