Irány Szentendre!

Ha szeretnél egy igazán közeli, de ugyanakkor érdekes és szép helyre kirándulni, akkor csak ülj fel a Szentendrei HÉV-re és egy fél óra elteltével már meg is érkezel Szentendrére a Dunakanyar kapujába.
Ha valaki ide látogat, mindenképpen nézze meg a Szabadtéri Néprajzi Múzeumot, melyet 1967-ben alapítottak. A kiállítás Magyarország jellegzetes tájainak népi építészetét, a falusi és mezővárosi társadalom különböző rétegeinek és csoportjainak lakáskultúráját, életmódját mutatja be a18. század végétől a 20. század közepéig.
A Szentendrei Skanzenben 2009-ben megépítették Európa leghosszabb múzeumi vasútvonalát. A több mint két kilométeres sínpályán a felújított, ipari műemléknek számító, Ganz–Jendrassik-féle motorvonaton utazhatnak a látogatók. A vasút korhű jegy- és információs rendszerrel működik, s a személyzete is autentikus öltözetben fogadja utasait. A vonalon öt megállót alakítottak ki, így könnyen és kényelmesen megtekinthetőek az egyes tájegységekhez tartozó kiállítási tárgyak.
A Skanzen mellett sok más egyéb Múzeum is található Szentendrén mint például a Városi Tömegközlekedési Múzeum, a Kovács Margit Múzeum, a Szentendrei Képtár, Vajda Lajos Emlékmúzeum vagy a Kmetty Múzeum.
A településen számos templom is található, ilyen például a Keresztelő Szent János Római katolikus plébániatemplom vagy a Belgrád Székesegyház, ezeket is érdemes meglátogatni.
Bár a nyári napok igen hosszúak, Szentendrén annyi látnivaló van, hogy 24 óra kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk! Látogassunk hát el többször ide is!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lillafüred és a Barlangok

Ebben a cikkben a Lillafüredi Anna-barlangról és a Szeleta barlangról lesz szó. Elsőként következzen az …

Hozzászólás