Irány Szentendre!

Ha szeretnél egy igazán közeli, de ugyanakkor érdekes és szép helyre kirándulni, akkor csak ülj fel a Szentendrei HÉV-re és egy fél óra elteltével már meg is érkezel Szentendrére a Dunakanyar kapujába.
Ha valaki ide látogat, mindenképpen nézze meg a Szabadtéri Néprajzi Múzeumot, melyet 1967-ben alapítottak. A kiállítás Magyarország jellegzetes tájainak népi építészetét, a falusi és mezővárosi társadalom különböző rétegeinek és csoportjainak lakáskultúráját, életmódját mutatja be a18. század végétől a 20. század közepéig.
A Szentendrei Skanzenben 2009-ben megépítették Európa leghosszabb múzeumi vasútvonalát. A több mint két kilométeres sínpályán a felújított, ipari műemléknek számító, Ganz–Jendrassik-féle motorvonaton utazhatnak a látogatók. A vasút korhű jegy- és információs rendszerrel működik, s a személyzete is autentikus öltözetben fogadja utasait. A vonalon öt megállót alakítottak ki, így könnyen és kényelmesen megtekinthetőek az egyes tájegységekhez tartozó kiállítási tárgyak.
A Skanzen mellett sok más egyéb Múzeum is található Szentendrén mint például a Városi Tömegközlekedési Múzeum, a Kovács Margit Múzeum, a Szentendrei Képtár, Vajda Lajos Emlékmúzeum vagy a Kmetty Múzeum.
A településen számos templom is található, ilyen például a Keresztelő Szent János Római katolikus plébániatemplom vagy a Belgrád Székesegyház, ezeket is érdemes meglátogatni.
Bár a nyári napok igen hosszúak, Szentendrén annyi látnivaló van, hogy 24 óra kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk! Látogassunk hát el többször ide is!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Kirándulás hazánkban

Sokan külföldre járnak kirándulni és nyaralni de Magyarország is tele van szebbnél szebb tájakkal, városokkal, …

Hozzászólás