Kezdőlap / Pénzügy / Hitel / Japán jen deviza hitel

Japán jen deviza hitel

Minden deviza alapú hitelnél, így a japán jen alapú hitelnél is szerződésben rögzített devizanemben kerülnek meghatározásra a törlendő kamatrészletek. A törlesztése forintban történik, amelyet a törlesztés időpontjában érvényes forint/jen deviza-eladás árfolyamon kerülnek átszámításra. A japán jenben felvehető hiteleket alacsony kamattal és 0 Ft kezelési költséggel kínálják, de mindig tájékozódjunk, hogy milyen feltételekkel és mennyi futamidővel érvényesek.
Minden estben kérjünk teljes körű tájékoztatást.
Egy deviza alapú kölcsön mindig plusz költséggel jár, a deviza átváltását a folyósításkor és a törlesztéskor is meg kell fizetni.
A devizahitelek árfolyam-ingadozó kölcsön, ezért ha ilyen hitelt szeretnénk, kalkuláljuk ki pár ezer forint ráhagyással, mennyit tudunk havonta rászánni a törlesztésre. Ellenkező esetben az árfolyam-ingadozás fizetésképtelenséget is okozhat.
A japán jen alapú hitel kamatláb mértéke alacsony, még ha a közelmúltban emelkedett is, jóval alacsonyabb egy euro illetve svájci frank alapú hitelnél. A japán jen a magyar forinthoz képest duplájára emelkedett. A forint/jen árfolyama nem meghatározható, ingadozása a többi devizánál is nagyobb.
Némely ország betiltotta a japán jen hitel lehetőségét, a kiszámíthatatlanságuk miatt.
A svájci frankra való devizahitel átváltása is veszteséggel jár.
Aki devizahitelt szeretne felvenni, mindenképp olvassa el a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF): Amit a devizahitelekről tudni kell – címmel, általános tájékoztatóját.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gyorshitel

Gyorshitel igénylésére akkor van szükségünk, ha sürgősen pénzhez szeretnénk jutni, ám erre nincs más mód, …

Leave a Reply