Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / Játék a színekkel

Játék a színekkel

Ha este az ajkunkra világosabb árnyalatú rúzs fölé festjük a sötétebbet, rendkívüli hatást érhetünk el. Nappal fordítva csináljuk ugyanezt. A két rúzs együtt gazdag, vibráló, egyszerűen csodálatos – mondja ezt Estée Lauder.
A barnás tónusú bőrhöz a fahéjszínek állnak a legjobban. A barna árnyalatú rúzsok hatnak a legtermészetesebben. Soha ne viseljünk olyan rúzst, amelytől a fogunk sárgának tűnik. És ne viseljünk csak azért színeket, mert éppen azok a divatosak. A sárgás fogak a rózsaszín, a szilva- és mályvaszínű rúzs mellett fehérebbnek tűnnek. Tartózkodjunk a barnáktól és a koralloktól. Ugyanaz a rúzs nem feltétlenül azonos árnyalatú mindenkinek. Ezért vásárlás előtt kenjük be vele a kézfejünket, s várjunk tíz percig, hogy lássuk a változást. Kihozza a rúzs eredeti színét, ha alája aranytónusúval simítjuk át az ajkunkat.

És most lássuk hogyan kell 8 lépésben helyesen rúzsozni.
1. Simítsuk át alapozóval a szánkat, lehetőleg ne krémes, hanem folyékony állagút használjunk.
2. Kontúrceruzával rajzoljuk meg az ajkak körvonalát, a színe egyezzen meg a rúzséval, legfeljebb csak egy-két árnyalattal legyen sötétebb.
3. Vigyük fel a rúzst.
4. Papír zsebkendővel itassuk le.
5. Tegyünk rá púdert.
6. Ismét rúzsozzuk be.
7. Ismét itassuk le.
8. Végül újra rúzsozzuk be.

Ez a módszer kissé hosszadalmas, de valóban tartós hatást érhetünk el vele. Ezt megerősíthetjük, ha az első rúzsozáskor olajmentes rúzst használunk, amely minden következő réteget jól rögzít. Nem feltétlenül kell minden rúzsozáskor ugyanazt a színt használnunk, kedvünk szerint “felépíthetjük” a kívánt árnyalatot.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Hozzászólás