Kezdőlap / Internetes üzlet / Facebook / Képtelen képek

Képtelen képek

Aki ma Magyarországon még nincs fenn a facebook-on, az vagy egyáltalán nem használ internetet, vagy a tömeggel dacolva, mintegy tiltakozásként teszi. Igen, ezen a közösségi oldalon ott kell lenni, különösen a fiataloknak… A “verseny” korábban az ismerős-gyűjtésről szólt. Manapság már a képek száma is legalább ilyen fontos.
Megnézve egy-egy 18 éven aluli ifjonc profilját nehezen talál az ember olyat, akinek egyjegyű szám áll a “képek” mappa melletti zárójelben. Ezzel nincs is semmi baj. Hiszen ha az ember büszke családjára, barátaira, háziállatára, esetleg saját magára, itt a remek alkalom, hogy a legegyszerűbben ossza meg ezeket a nagyvilággal. Remek fotókat találhatunk nyaralásokról, természetképekről, eseményekről, amelyeken nem lehettünk ott. Ez egy jó lehetőség, csak nem mindenki tud jól élni vele.
Ám a minőség-mennyiség libikókán egyesek olyan könnyen billennek a rossz irányba, mintha ez lenne a társadalom elvárása.
Fotók rólad. A haverodról. A haverod macskájáról. A haverod macskájának a születésnapi bulijáról. A haverod macskájának születésnapi tortájának a készítéséről. És ez még semmi. Itt még van tartalom.
Ott vannak a részegen egymás nyakában lógós képek, amelyeken ugyanazok az üres tekintetek merednek rád ugyanazon a bulin tizenötször egymás után, csak egyre szerencsétlenebbül. Nem beszélve a legrémesebbről: az önfotózás ‘művészetéről’. A mobillal, vagy akár fényképezővel készített egész sorozatokról: saját magadról. Ennek legelvetemültebb válfaja a tükörből fotózás. Hősünk kedvenc rucijában, belőtt hajjal pózol a tükör előtt, próbálgatja laza, menő, és csábos arcait, és még képes közszemlére is tenni. Itt tartunk ma: a képtelen képek világában..

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Facebook megújulása

Először Új-Zélandon kezdték el azt átállást a múlt éjszaka, és egyelőre nem lehet tudni, milyen …

Hozzászólás