Kezdőlap / Társadalom / Eskövő / Az esküvő költségei

Az esküvő költségei

Természetesen minden esküvő más,attól függ ki mire fekteti a hangsúlyt és hogyan tudnak besegíteni a rokonok és a barátok a szervezésbe és ha tudnak némi pénzzel.A két jegygyűrű mellet gondolni kell a menyasszony eljegyzési gyűrűjére is.az előbbi párja ötven ezer forinttól kezdődik és akár az egy millió forintot is meghaladhatja,attól függ milyen arany,vésett vagy köves e.
A gyűrű árát befolyásolja még a vastagsága,az ujjméret a színe és karátja is.
a kísérő gyűrűk választéka is nagy befolyásolja az összeget,hogy gyémánttal diszített e vagy milyen karátos.Kilencven ezer forinttól kezdődnek és akár a több milliós összeget is elérhetik.
A menyasszony ruhája sokkal drágább mint a vőlegényé különösen a kiegészítők fátyol,kesztyű,fejdísz,fehérnemű.A nőknél elterjetebb a ruha kölcsönzés,pedig egy régebbi modell kerül annyiba mint a kölcsönzés 100 ezer forintból megúszható.az új ruhák bérlése minimum hetven ezer forint,maximum százharminc ezer forint.Menyecske ruhára is szükség lehet,ez már nem olyan nagy összeg pár ezer forintért be lehet szerezni egyet.
De a legnagyobb kiadást a lakodalom.A helyszín: például terem ,hely bérlés minimum száz ezer forintnál kezdődnek és akár elérhetik a kettő millió forintot is igénytől függően.a vacsora átlagos menüvel minimum nyolc ezer forint,de a korlátlan italfogyasztással minimum még három ezer forintot jelent vendégenként.
Az esküvői tortára is számolni kell akár a nyolcvan ezer forintot is elérheti.A zenészek átlagosan kettőszáz ezer forintél vállalják el a lagzit és akkor még nem számoltuk bele a fotókat és videókat! A fotók maximum negyvenezer forintba miíg egy amatőr videóért elkérhetnek ötvenezer forintot is,de a profibb műsoros dvd-ért százezer forintot is kérhetnek.
Viszont vannak egyéb költségek is hivatali szertartás,egyházi szertartás,virágcsokrok,díszek,smink,frizura és számoljuk még ide a hangulat felelős vőfélyt is!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vendégajándék-köszönetajándék

A köszönetajándék egy olyan ajándéktárgy, mellyel az ifjú pár kedveskedik a násznépnek! Egy aranyos, kedves …

Hozzászólás