Kezdőlap / Internetes üzlet / SEO / Keresőoptimalizálás SEO tippekkel

Keresőoptimalizálás SEO tippekkel

A weboldal META forráskódjában szereplő adatok, amiket célszerű, megadni. Miért célszerű? Mert sokan azon a véleményen vannak, hogy nem szükséges. Mindenki maga dönti el, de ha megadjuk, azzal csak a kereső robotok munkáját könnyítjük meg. Ha nincsen fejléc és kulcsszó, valamint oldal leírás, akkor a robotok a weblap analizálása után döntik el, hogy mi legyen az adott weboldal leírása és kulcsszava.

Konkrétan miről is van szó?
A Fejléc vagyis a (Title tag), Ez a szövegrész amit ide írtunk az látszik fent a böngésző bal felső sarkában. Ha nem írunk ide semmit, akkor az aktuális böngésző neve olvasható (pl. Microsoft Internet Explorer.) Mit írjuk ide? A legfontosabb kulcsszavakból egy kettőt értelmes mondatba foglalva. Ahány aloldalból áll a weboldal akkor az arra legjellemzőbb Title leírással kell ellátni mindegyik oldalnál.

A kulcsszó, vagyis a (keywords) ebbe a részbe kell beírni az adott oldal aktuális kulcsszavait fontossági sorrendben. A több oldalas weblap esetében ugyan úgy kell eljárni kulcsszavak esetében is mint a Title megadásakor.
Az oldal rövid leírása, vagyis a (description) ebben a részben kell szerepelnie az oldal rövid tartalmának. Amit ide írtunk az lesz látható a keresőkben az adott kulcsszavakra a találati listában. Ha több oldalból álló weblapunk van akkor a description-nál is ugyan azt elkell végezni mint a Title és Keywords esetében.

Milyen célt szolgálnak a H1 H2 H3 tagok? Ezek célja, hogy a keresőpókokkal tudassák a weboldal felépítését. Mi a cikk címsora H1 és alcíme H2 és tartalma H3, H4, H5 H6- ig van számozva. Ezekben a tagokban, szereplő mondatokban elhelyezett kulcsszavaknak is nagy jelentősége van. Lehetőség szerint a legfontosabb elsőszámú kulcsszónak kell szerepelni a H1 tagban és a többinek a H2 és H6 közötti szövegtörzsben.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Keresőmarketing

Keresőmarketing (Search Engine Marketing, SEM) amivel az adott weboldal látogatottságát növeljük a keresők találati listájában. …

Leave a Reply