Kezdőlap / Internetes üzlet / SEO / Linképítés

Linképítés

Miért linképítés? Mert a linképítéssel a weblap keresőkben elfoglalt helyezését tudjuk befolyásolni. Ez a tevékenység a SEO egyik alappillére. Amelyik weblapnak sok Back linkje (visszamutató linkje) van más weboldalakról vagy link katalógusokból, blogokból azt a keresők is jobb pontozással, értékelik. Vagyis hasznos oldalnak veszik. A legtöbb keresés az adott kulcsszóra a keresőkből érkezik egy weboldalra. Tehát nem mindegy, hogy melyik kulcsszó szerepel előnyösebb pozícióban, a keresőkben. Ugyanis amikor egy visszamutató linkre tett kulcsszó a hivatkozott weblap tartalmával és kulcsszavával megegyezik akkor releváns tartalomról, beszélünk. A releváns tartalmi linképítés a legjobb és leghasznosabb. Ezzel a linképítéssel a weblap megítélését tudjuk javítani a keresők rangsorolási mechanizmusában.

A másik fontos szempont a linképítésnél, hogy az adott tematikus katalógusok, linkgyűjteményében a látogatók is a kulcsszavak alapján keresnek egy adott témakörre. A hivatkozó link kulcsszava alapján döntik el, hogy meglátogatják az adott weblapot vagy sem. Ezáltal nem csak a keresőkből, hanem az adott linkkatalógusokból is kap a weblap viszont linket és természetesen látogatókat is.

Tehát a linképítés a kapcsolatok kiépítése szempontjából nagyon fontos szempont minden honlap tulajdonosnak és marketingesnek is. Minél több link hivatkozik egy weblapra annál több látogatót, remélhet az adott weboldal. Egy hatékony linképítés kiépítése akár drámaian is befolyásolhatja egy weblap látogatottságát és megítélését a keresők által. A linképítést végezhetjük saját magunk az adott weblapunkhoz, vagy megkereshetünk linképítésre, szakosodott cégeket, vállalkozásokat, akik a linképítést elvállalják sikerdíj vagy egyéb honorárium ellenében.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Keresőmarketing

Keresőmarketing (Search Engine Marketing, SEM) amivel az adott weboldal látogatottságát növeljük a keresők találati listájában. …

Leave a Reply