Kezdőlap / Internetes üzlet / SEO / Linkmarketing

Linkmarketing

Mi is a linkmarketing? Egy adott weboldal forgalmának és látogatottságának felfuttatása a lehetséges leggyorsabb és legolcsóbb módszerek segítségével, amelyek a linkcentrumokba (linkgyűjtő oldalak, katalógusok, szakmai portálok, szakmai weboldalak)és egyéb blogokba való regisztrációkból áll.

Egy adott weboldal pozícióját és helyezését az adott kulcsszóra a keresőben, nagyban befolyásolja, hogy konkrétan milyen link kapcsolatokkal rendelkezik. A linképítésnek és linkmarketingnek a fő célja, hogy minél több weboldalon és linkcentrumba vagy blogba legyen beregisztrálva az adott weboldal.

A linképítésnél fontos még az is, hogy ne minden linkkatalógusba vagy blogba ugyan azt a kulcsszavat és rövid leírást adjuk meg. A linkkatalógusok és blogok webmesterei a linkajánlási feltételekben pontosan meghatározzák, hogy milyen elvárásokkal lehet egy adott oldalt ajánlani az adott katalógusba. Ha a feltételeknek nem felel meg az ajánlás, akkor az adott weboldal ajánlást, elutasítják. Minden egyes linkajánláshoz lehetőség szerint más leírást és releváns kulcsszót adjunk. Ezzel is növelni tudjuk a kulcsszavak relevanciájának mennyiségét. A keresők is jobban szeretik, ha nem minden hivatkozó weboldalról ugyan azzal a kulcsszóval kap a weboldalra hivatkozó linket. Ezt a linkelhelyezést nevezzünk egyirányú linképítésnek. Mivel az általunk ajánlott oldal linkjét kihelyezik, és nem kérnek helyette, viszont linket.
Amikor a mi linkünk elhelyezéséért cserébe mi is kitesszük a linkcentrum vagy linkgyűjtő oldalak, katalógusok és egyéb, szakmai portálok, szakmai weboldalak linkjét a mi weboldalunkra akkor ezt a linképítés kétirányú linkkapcsolatnak hívjuk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Keresőmarketing

Keresőmarketing (Search Engine Marketing, SEM) amivel az adott weboldal látogatottságát növeljük a keresők találati listájában. …

Leave a Reply