Kezdőlap / Internetes üzlet / SEO / Kulcsszó szűrűség

Kulcsszó szűrűség

Mi a jelentősége a kulcsszavaknak? A kulcsszavakat az adott weblap tartalmához kell igazítani. Tehát egy festékekkel foglalkozó weblap kulcsszava ne legyen élelmiszer vagy éppen lakásfelszereléshez kapcsolódható kulcsszó. A kulcsszavak alapján találják meg a keresők az adott weboldalt a hivatkozó linken keresztül. Tehát a hivatkozó linken szereplő kulcsszónak és az adott weblap tartalmában a kérdéses kulcsszónak vagy kulcsszavaknak szerepelni kell. Ugyanis a weblap rangsorolása a tartalom és a kulcsszó aránya alapján (és még több tucat más adatot is figyelembe vesznek a rangsorolás megállapításakor) történik.

Ha nem szerepel a weboldalban az adott kulcsszó, akkor nem arról szól a weboldal tartalma, amire hivatkozik az adott kulcsszóval ellátott link. Ami miatt a keresők nem is értékelik hasznos tartalmú weboldalnak az adott oldalt. Aminek következménye, hogy a weboldal a keresőkben sem fog jó helyezést elérni a nem megfelelő kulcsszó választás miatt.

Mindenképpen az adott weblap tartalmában a kulcsszavaknak szerepelni kell, amiről az oldal szól. Az oldal tartalmában olvashatónak és értelmesen megfogalmazott mondatokban kell szerepeltetni az adott kulcsszavakat. Tehát ne csak a kulcssavakat soroljuk fel, (ne legyen tele minden mondat a kulcsszóval), mert azzal is rossz értékelést kap a weboldal.

Hogyan tudjuk meghatározni, hogy mennyi az ideális kulcsszó sűrűség a weboldalban? A kulcsszó sűrűség akkor ideális, ha a weblap tartalmában összeadjuk az összes szót és az adott kulcsszavak számával, elosztjuk. Az így kapott értéknek kell 4% és 8% között lennie. A legtöbb SEO fórum és blog a kulcsszó sűrűségnek a 4%-ot javasolja. Aki nem akar ezzel a fáradtságos munkával számolni annak az online kulcsszó sűrűség, elemzők a jó megoldás. Az adott weblapot másodpercek alatt kielemezik, és ha nem megfelelő a kulcsszavak aránya, akkor ki kell javítani a weboldal tartalmát.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Keresőmarketing

Keresőmarketing (Search Engine Marketing, SEM) amivel az adott weboldal látogatottságát növeljük a keresők találati listájában. …

Leave a Reply