Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Készítsünk gyurmát!

Készítsünk gyurmát!

A borongós, hideg, sötét téli napokon senkinek sincs kedve kimozdulni otthonról, ilyenkor előkerülnek a társasjátékok, a foglalkoztató-füzetek, és a jól bevált gyurma. Édesanyám nekem még a hagyományos só- liszt-gyurmát készítette otthon, ám létezik már ennek a receptnek egy továbbfejlesztett, modernebb változata is. A kisebbek érdeklődéssel ismerkednek az alakítható anyaggal, a nagyobbacskák már fantáziájuk szerint formázzák azt: állatkertet készítenek, finomakat „főznek”, kedvenc meséiket eljátsszák az általuk elkészített bábukkal, és természetesen a szülők is beszállhatnak a gyurmázásba.
A szuper puha márkás gyurma vásárlása helyett készítsük el otthon sokkal olcsóbban a házi gyurmánkat, mely szintén olyan lágy, könnyen formázható, és nem utolsó sorban: nem tartalmaz semmiféle káros összetevőt.

Hozzávalók:
-1 bögre liszt
-1/3 bögre só
-1 bögre meleg víz
-1 zacskó sütőpor
-1evőkanál étolaj
-1/3 teáskanál borkősav

Elkészítés: Az alapanyagokat egy lábosba öntjük, majd közepes lángon folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, míg a massza összeáll. Így natúr színű gyurmát kapunk, ha színezni szeretnénk a masszát, akkor a kellő mennyiséghez keverjük kevés ételfestéket. Hagyjuk kihűlni, majd kezdődhet a móka! Lezárt zacskóba tárolva 1-2 hétig is eláll.
Biztosak lehetünk abban, hogy ezzel a könnyen elkészíthető, könnyen kezelhető olcsó játékszerrel gyermekeink jól fognak szórakozni. A nagyobbacskák már odaállhatnak és segíthetnek az elkészítésben is, nagyon boldogok lesznek majd, hogy az általuk készített gyurmával dolgozhatnak.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A babaruhák mosása

Miután valószínűleg rengeteg időt (és egy kisebb vagyont) fordítottál a kisbabád ruhatárának beszerzésére, érdemes nagyon …

1 hozzászólás

  1. levibeniricsi

    Szuper!!!

Leave a Reply