Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Készítsünk gyurmát!

Készítsünk gyurmát!

A borongós, hideg, sötét téli napokon senkinek sincs kedve kimozdulni otthonról, ilyenkor előkerülnek a társasjátékok, a foglalkoztató-füzetek, és a jól bevált gyurma. Édesanyám nekem még a hagyományos só- liszt-gyurmát készítette otthon, ám létezik már ennek a receptnek egy továbbfejlesztett, modernebb változata is. A kisebbek érdeklődéssel ismerkednek az alakítható anyaggal, a nagyobbacskák már fantáziájuk szerint formázzák azt: állatkertet készítenek, finomakat „főznek”, kedvenc meséiket eljátsszák az általuk elkészített bábukkal, és természetesen a szülők is beszállhatnak a gyurmázásba.
A szuper puha márkás gyurma vásárlása helyett készítsük el otthon sokkal olcsóbban a házi gyurmánkat, mely szintén olyan lágy, könnyen formázható, és nem utolsó sorban: nem tartalmaz semmiféle káros összetevőt.

Hozzávalók:
-1 bögre liszt
-1/3 bögre só
-1 bögre meleg víz
-1 zacskó sütőpor
-1evőkanál étolaj
-1/3 teáskanál borkősav

Elkészítés: Az alapanyagokat egy lábosba öntjük, majd közepes lángon folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, míg a massza összeáll. Így natúr színű gyurmát kapunk, ha színezni szeretnénk a masszát, akkor a kellő mennyiséghez keverjük kevés ételfestéket. Hagyjuk kihűlni, majd kezdődhet a móka! Lezárt zacskóba tárolva 1-2 hétig is eláll.
Biztosak lehetünk abban, hogy ezzel a könnyen elkészíthető, könnyen kezelhető olcsó játékszerrel gyermekeink jól fognak szórakozni. A nagyobbacskák már odaállhatnak és segíthetnek az elkészítésben is, nagyon boldogok lesznek majd, hogy az általuk készített gyurmával dolgozhatnak.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gyermekágyas hétköznapok

Magyarországon csaknem minden kórházban elválik az újszülött útja az anyáétól: az anya a gyermekágyas osztályra, …

1 hozzászólás

  1. levibeniricsi

    Szuper!!!

Hozzászólás