Keszthely

A Dunántúlon elhelyezkedő Keszthely a Balaton térségének egyik kiemelkedő városa.
Kitűnően elérhető közlekedési szempontból, német turisták számára különösen, hiszen a várostól nem messze található a sármelléki repülőtér.
A pihenést érdemes összekötni a város nevezetességeinek felkeresésével. Építészeti remekműveknek számítanak a Városháza, a Simon-ház, a Goldmark-ház.
A Balatoni Múzeum falai közt történelmi és képzőművészeti kiállításokat tekinthet meg az ez iránt érdeklődő turista.
A Marcipánmúzeum valamint a Babamúzeum egyedi színfoltjai a múzeumlátogatási körútnak.
A város Panoptikumában 40 híres ember élethű szobra tekinthető meg.
Keszthely jelképévé vált és minden oda látogató érdeklődésére számíthat a Festetics-kastély. Számos kiállítás és rendezvény mellett itt helyezkedik el az 1800 körül épült könyvtárterem, mely még eredeti bútorzatával rendelkezik és a kastély legértékesebb kincsei közé tartozik. 7,2 hektárnyi angol stílusban kiépített parkja szemet gyönyörködtető látvány.
A pincerendszerben kapott otthont a Balatoni Borok Háza, mely borkóstolókkal és borászati oktatással várja az érdeklődőket.
A Keszthelyi – hegység és a Balaton – felvidéki Nemzeti Park számos túraútvonallal várja a kirándulókat. A Nemzeti Park olyan ritkaságokkal büszkélkedhet, mint a jó néhány fokozottan védett madárfaj. Több kilátó is épült a területen, ahonnan csodás kilátás nyílik a környéken élő több száz madárfaj élőhelyére valamint a Balatonra.
A város három mára már jól kiépített stranddal várja a fürdőzés és a napfény szerelmeseit. A Városi Strand számos kulturális rendezvénynek is otthont ad, valamint megjelenésében is ez minősül a legszebbnek, megelőzve a Helikon valamint a Libás strandot.
A város szinte egész évben csalogató kulturális rendezvényekkel várja az oda látogatókat. Vendéglátóhelyei, sétálóutcája kellemes városi barangolással kecsegtetnek.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miskolc-Tapolca kikapcsolódni vágyóknak

A Miskolc-Tapolcán található park rengeteg kikapcsolódási lehetőséget nyújt az oda látogatóknak. A park hatalmas területen …

Leave a Reply