Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Kirándulás / A csodás Fertőrákos

A csodás Fertőrákos

Minden évben, amikor kitavaszodik, már az óvodások is arról beszélnek, ki hova megy a hétvégén, vagy ki hova utazik hosszabb, vagy rövidebb nyaralásra. Leginkább arról lehet hallani, hogy Olaszországba, Horvátországba, vagy más országokba terveznek a családok kirándulásokat. Ezen sokan, sokat gondolkodtunk, és arra a következtetésre jutottunk, hogy ez csak azért lehet, mert az emberek nem is tudják, milyen csodás helyek vannak kicsiny országunk határain belül.
Ha a víz szót említi valaki, akkor két dolog jut eszünkbe. Valaki vagy szomjas, vagy a Balatonhoz megy pihenni. Víz, tó pedig van ám itthon dögivel, és nem is nehéz rájuk lelni.
Sopron közelében található a Fertő-tó, melynek létezéséről tudunk, de sokan még nem jártunk ott, pedig higgyék el, megéri. Nem véletlenül képezi a világörökség részét. Egyik legősibb állóvizünk, sőt még Közép-Európáé is. Rengeteg természeti, és kulturális látnivaló fedezhető fel ezen a tájon az odalátogatók kíváncsiságának függvényében.
Az egyetlen olyan kistelepülés, mely városfallal rendelkezett, és még palotája is volt, az Fertőrákos. Ezen kívül művészeti és történeti emlékei is kiemelkedővé teszik. A püspöki palotát évente százezrek látogatják. Ha már a palotában járunk, ne hagyjuk ki a barokk parkot, mely lenyűgöző és itt nyugalomra is lelhetünk. Ha ezt az élményt elraktározzuk elménkben és a stresszes hétköznapokon a nagy felfordulás elől egy csöndes helyre vonulunk akár csak néhány percre is, és becsukjuk szemünket, újból átélhetjük az ott tapasztalt harmóniát.
Az itt található kőfejtő szintén csodás élményt nyújt. A falak még az őstenger állatainak és növényeinek lenyomatát is őrzik. Az egyedülálló barlangszínház is a művészeti séta részét képezheti.
A XVI. században állított szégyenoszlopnál fényképezkedhetünk, főként akkor, ha úgy, mint annak idején, van némi kisebb bűnük, bár ma már oda, valószínűleg, senki nem fog kikötözni bennünket.
Az évszázadok fedte Mithrasz-szentélyt a XIX. század derekán fedezték fel abban a csodás és misztikus mivoltában, melyre ma is oly sok kiránduló kíváncsi, és a tudósok népes táborát is vonzza.
Múzeumok, kiállítások sora, szobrok, kápolnák várják az idelátogatókat. Kellemes időtöltést kívánunk!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lillafüred és a Barlangok

Ebben a cikkben a Lillafüredi Anna-barlangról és a Szeleta barlangról lesz szó. Elsőként következzen az …

Hozzászólás