Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Kirándulás / Kikapcsolódás Szilvásváradon

Kikapcsolódás Szilvásváradon

Magyarországon a lakosság hajlamos a nagyobb települések látványvilága felé orientálódni, kikapcsolódás céljából, azonban érdemes figyelmet fordítani a kisebb területtel rendelkező kiránduló központokra is. Ilyen például a Bükk hegységben diszlokáló Szilvásvárad is, melynek önmagában már a környezete is temérdek látnivalót kínál a pihenni és a túrázni vágyóknak egyaránt. Megemlíthetjük példának okáért a Szalajka – völgyet, melyet pisztrángostavak, vízesések, patakok tarkítanak, továbbá a kiránduló el – elidőzhet a vadaspark állatállományát szemlélve. Eme csodálatos helyen nem kevésbé nevezetes az Ősember – barlang, illetve a vendéget, a régebbi érákba elkalauzoló múzeumok. A kényelmesebb, fáradtabb látogatóknak sem kell lemondania a varázslatos hegyvidéki környezet kincseiről, ugyanis a kihagyhatatlan kisvasúttal történő utazás során szintén alkalom nyílik gyönyörködni a természet gazdagságában.

Szilvásvárad látványosságai vonatkozásában elkerülhetetlen, hogy említést tegyünk a lipicai ménesekről, melyek vitathatatlanul világhírnévre tettek szert a történelem folyamán. Ennek kapcsán a kiránduló szemügyre veheti a legelő ménest, a törzsistállót, a lovastörténeti kiállítást, illetve a kocsi múzeumot, melyek egytől egyig felejthetetlen élményt nyújtanak az odalátogatók számára. Mindezeken felül lehetőség nyílik lovaglásra, kerékpártúrára, illetve fogathajtásra is.

A téli szabadidősportok kedvelői is megtalálhatják kedvenc elfoglaltságukat a településen, ugyanis Szilvásvárad sípályával is rendelkezik, hóágyúval és sífelvonóval felszerelve. Itt található továbbá az egyetlen egycsöves bob pálya Magyarországon.

A kirándulókat igényes éttermek, wellness szállodák és privát szállások várják, ahol fenséges ételek kerülhetnek terítékre. Ilyen például a többféle módon elkészített pisztráng, illetve a különböző szarvasgomba specialitások.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Velencei-tavi üdülő- és kirándulóhelyek

A Velencei-tavat forgalmas üdülő-és kirándulóhelyek egész láncolata keretezi. Főként közlekedési okoknak tulajdonítható, hogy a legismertebb, …

Hozzászólás